Artikkelit

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö,
 
Tervehdys lumettomasta mutta muuten jouluisesta Helsingistä!
Itsenäisyyspäivää vietetään huomenna Suomessa ja lukuisissa ulkosuomalaisyhteisöissä. Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa Presidentinlinnasta voi seurata Internetissä Yle Areenassa myös ulkomailla. Lähetys alkaa kello 18:15 Suomen aikaa Hotelli Kämpistä, ja kello 18:50 siirrytään presidenttiparin haastattelun myötä Presidentinlinnan juhlallisuuksiin. Lähetystä voi katsoa osoitteessa http://areena.yle.fi/tv/2314815 ja sitä voi kommentoida sosiaalisessa mediassa hashtagilla #linnanjuhlat.
Yle Radio Suomi järjestää perinteisesti jouluaattona ulkosuomalaisille puhelintoivekonsertin. Osallistumisohjeet ovat tiedotteessamme. Suomalaista ja muuta joulumusiikkia on myös tarjolla Internetissä Jouluradiossa, siitäkin on lisätietoja alla.
Joululahjoja miettiessänne muistakaa Suomi-Seuran Tuotevälitys. Laajassa valikoimassamme on suomalaista musiikkia, elokuvia, kirjoja, vuoden 2015 kalentereita ja runsaasti muita tuotteita. Tutustu valikoimaan kotisivullamme. www.suomi-seura.fi – Tuotteet. Voit myös antaa Suomi-Seuran jäsenyyden lahjaksi! Myös heinäkuussa jälleen järjestettävä seuran intensiivinen suomen kielen kurssi on oiva lahja.
 
Hyvää itsenäisyyspäivää ja Rauhallista Joulua!
 
Suomi-Seura ry
 

Lue lisää: Sutinat 2014/12

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö,
 
Terveiset jo koleaksi muuttuneesta Helsingistä!
Ulkosuomalaisparlamentin istunto järjestetään Helsingissä 22. - 23. toukokuuta. Kutsut istuntoon lähtevät Suomi-Seurasta marraskuun loppupuolella. Toivomme, että ryhdytte miettimään istuntoon lähetettäviä aloitteita jo nyt. Niitä voitte lähettää meille vaikka saman tien. Mitä aiemmin ne tulevat, sitä paremmin niiden käsittelyyn tarvittavia taustoituksia pääsemme tekemään. Uudet yhteisöt ovat tervetulleita mukaan USP:n toimintaan. Tällä hetkellä toimintaan osallistuu 521 yhteisöä 37 maasta. Lisätietoja on USP:n kotisivulla www.usp.fi.
Joulun lähestyessä muistakaa Suomi-Seuran Tuotevälitys. Laajassa valikoimassamme on suomalaista musiikkia, elokuvia, kirjoja, vuoden 2015 kalentereita ja runsaasti muita tuotteita. Tutustu valikoimaan kotisivullamme. www.suomi-seura.fi – Tuotteet. Voit myös antaa Suomi-Seuran jäsenyyden lahjaksi!

Lue lisää: Sutinat 2014/11

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö,
 
Syyskuu on alkanut hyvin lämpimänä ja kauniina, ja syksyn on ennustettu jatkuvan samanlaisena vielä pitkään. Toivottavasti näin käy!
Syyskuu on järjestö- ja nuorisoapurahojen haun toinen vuosittainen hakuaika. Anomusten liitteineen on oltava perillä Suomi-Seurassa syyskuun loppuun mennessä. Seuraava hakuaika on helmikuun loppuun mennessä ja silloin voi anoa myös tiedotusapurahoja.
Suomen Sillan numero 4/2014 on ilmestynyt nettilehtenä ja on luettavissa seuran kotisivulta. On tärkeää, että tietokoneessa on selaimen uusin päivitys. Numerot 5/2014 ja 6/2014 ovat jälleen paperilehtiä.

Lue lisää: Sutinat 2014/09

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö,
 
Ensimmäiset ruskan värit alkavat näkyä Helsingissä. Tähän asti olemme saaneet nauttia enimmäkseen kauniista ja melko lämpimästä säästä, toivottavasti se jatkuu pitkään.

Lue lisää: Sutinat 2014/10

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö;
 
Kylmän kesäkuun jälkeen on Suomessa saatu nauttia helteestä, eikä ainakaan vielä niille näy loppua. Myös syksystä on ennustettu lämmintä.
Kuluvalla viikolla noin 80 Suomi-koulujen opettajaa eri puolilta maailmaa kokoontuu Helsinkiin vuotuisille koulutuspäivilleen. Päivien teemana on Suunnitelmia ja satuja, ja niiden aikana kuullaan mm. tekeillä olevasta Suomi-koulujen opetussuunnitelmasuosituksesta, arvioinnista ja esiopetuksesta. Suomi-Seura ry on ollut normaaliin tapaan päivien suunnittelussa mukana.

 

Lue lisää: Sutinat 2014/08