Articles

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö,
 
Suomessa on nautittu tänä vuonna normaalia lämpimämmästä Suomen syksystä. Lapissa on sen sijaan jo tullut lunta.
Syksyn järjestö- ja nuorisoapurahat on jaettu, ja niiden hakijoille on jo postitettu tieto päätöksestä. Suomi-koulujen toiminta-avustusten jako on parhaillaan käynnissä.
Jäseninämme olevia järjestöjä muistutamme, että tämän vuoden lahjoituskirjat on tilattava tai noudettava vuoden loppuun mennessä.
Suomi-Seuran jäseniksi loppuvuonna liittyvät saavat kaupanpäällisiksi vuoden kaksi viimeistä Suomen Silta -lehteä. Voitte myös antaa Suomi-Seuran jäsenyyden lahjaksi.
Joululahjoja miettiessänne muistakaa Suomi-Seuran Tuotevälitys. Laajassa valikoimassamme on suomalaista musiikkia, elokuvia, kirjoja, vuoden 2016 kalentereita ja runsaasti muita tuotteita. Tutustu valikoimaan kotisivullamme. www.suomi-seura.fi – Tuotteet.
 
Parhain terveisin
Suomi-Seura ry
 

Read more: SUTINAT 11/2015

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö,
 
Suomen kesä parani säiden osalta loppuaan kohti kylmän alkukesän jälkeen. Nyt elokuun hienot, välillä jopa helteiset kesäsäät ovat kuitenkin muuttumassa syksyisemmiksi.
Perinteiseen tapaan syyskuu on järjestö- ja nuorisoapurahojen haun toinen vuosittainen hakuaika. Anomusten liitteineen on oltava perillä Suomi-Seurassa syyskuun loppuun mennessä. Muistakaa täyttää anomukset huolellisesti, selvittää tapahtuma tai hanke, mihin apurahaa anotaan tarkoin ja tarvittaessa pyytää lisätietoja anomusten täyttämisestä tai tarvittavista liitteistä Suomi-Seurasta. Pankkitilitietojen on oltava täydelliset, jotta apuraha tulee ongelmitta perille.
Ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistö kokoontuu lokakuussa syysistuntoonsa. Sitä ennen toukokuun istunnossa hyväksytyt päätöslauselmat taustoineen luovutetaan pääministeri Juha Sipilälle, joka lähettää ne lausuntokierrokselle ministeriöihin.
Syyskuussa neuvontapalvelumme neuvoo eläkepäivien viettoa ulkomailla suunnittelevia heille räätälöidyssä infopäivässä. Muistattehan, että voitte kääntyä neuvontapalvelumme asiantuntijoiden puoleen milloin tahansa myös esimerkiksi paluuta Suomeen tai muuttoa toiseen maahan suunnitellessanne.
 
Parhain terveisin,
Suomi-Seura ry

Read more: SUTINAT 09/2015

Sutinat heinäkuu 2015

06.07.2015

Hyvä ulkosuomalainen,

Kunnon kesä helteineen on tullut Suomeen ainakin täksi viikonlopuksi, toivottavasti saamme nauttia siitä kuitenkin koko loppukesän syyskuuhun asti.

Suomi-Seuran pidetty ja kehuttu intensiivinen suomen kielen kurssi ulkosuomalaisille ja heidän jälkeläisilleen alkaa viikon kuluttua Helsingin Laajasalossa. Kurssille saapuu osallistujia useista maista. Kurssille ovat tervetulleita myös ulkosuomalaisten ulkomaalaiset puolisot ja muut suomen kielestä ja Suomesta kiinnostuneet. Kurssi kannattaa pitää mielessä esimerkiksi miettiessä lahjaa ulkosuomalaisnuorelle.

Suomi-Seuran toimisto on kesällä avoinna normaalisti maanantaista perjantaihin kello 9 – 16. Jos haluatte tavata erityisesti tietyn henkilökuntamme jäsenen, kannattaa varmistaa että hän on paikalla. Lahjoituskirjojen hakijoiden toivomme tarkistavan, että yhdistyksen, yhteisön tai järjestön jäsenmaksu on maksettu ennen kirjojen hakua. Mikäli kirjoja ei ole etukäteen valittu, kannattaa tulla hyvissä ajoin ennen toimistomme sulkemisaikaa.

Parhain terveisin,

Suomi-Seura ry

Read more: Sutinat 07/2015

Sutinat elokuu 2015

10.08.2015

Hyvä ulkosuomalainen,

Suomen kesä on ollut säiltään kovin vaihteleva ja enimmäkseen viileä ja sateinen. Välillä on kuitenkin saatu nauttia kauniista ja lämpimistä jaksoista – kuten parhaillaan ainakin täällä Helsingissä.

Heinäkuussa Helsingissä järjestettyyn Suomi-Seuran suomen kielen intensiiviseen kurssiin osallistui tällä kertaa 21 henkilöä 11 maasta. Kurssi järjestettiin jo 42. kerran.

Ensi viikolla Helsinkiin kokoontuu puolestaan 87 opettajaa 21 maasta Suomi-koulujen vuosittaisille koulutuspäiville. Mukana on varmaan tälläkin kertaa lukuisia aiemminkin päiviin osallistuneita opettajia, sillä heidän omien kommenttiensa mukaan päivillä on joka kerta tarjolla aivan uutta ja tärkeää tietoa. Päivien ohjelma on jälleen todella monipuolinen ja mielenkiintoinen. Tällä kertaa opettajat osallistuvat myös ulkomaisten yliopistojen suomen kielen ja kulttuurin opettajien opintopäiviin.

Järjestö- ja nuorisoapurahojen syksyn hakuaika päättyy jälleen syyskuun lopussa. Lähettäkää anomukset hyvissä ajoin ennen määräaikaa ja tarkasti täytettyinä. Lisätietoja saa Suomi-Seuran toimistosta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., www.suomi-seura.fi, puh. +358-9-6841210.

Parhain terveisin

Suomi-Seura ry

Read more: SUTINAT 08/2015

Sutinat toukokuu 2015

04.05.2015

Hyvä ulkosuomalainen,

Kevät on kauneimmillaan Helsingissä, puissa on isot silmut ja kevätkukat ovat avautuneet. Keski- ja Koillis-Suomessa sen sijaan tuli juuri Vapun alla runsaasti lunta, Sotkamossa jopa 25 senttiä.

Toivottavasti saamme viettää ulkosuomalaisparlamentin istunnon suotuisassa säässä 22. – 23. toukokuuta. Istunnon oheisohjelmat ovat kiinnostaneet istuntoon tulijoita suuresti. Torstaina 21.5. järjestettävään Suomi vuonna 2017: Onko ulkosuomalaisuudella väliä -tiedotus ja keskustelutilaisuuteen osallistuu reilut sata henkeä.

Suomalaiset Seniorit Maailmalla -seminaari alkaa torstaina 21.5. kello 14:00 Tuomiokirkon Kryptassa. Seminaarin teema on Vanhuus ja kaksi kotimaata. Kahvitarjoilu ja seminaariin ilmoittautuminen alkaa heti ulkosuomalaisjumalanpalveluksen jälkeen. Myös Suomi-kouluseminaari on ohjelmassa torstaina. Aloitteita istunnossa käsitellään 41.

Suomi-Seuran toimisto on USP:n istunnon takia kiinni perjantaina 22.5., mutta normaalisti auki taas maanantaina 25.5.

Heinäkuussa järjestettävälle suomen kielen intensiiviselle kurssillemme mahtuu vielä, mutta paikkoja kannattaa kysyä pian. Pidetty ja kehuttu kurssi vetää vuosittain ulkosuomalaisia ja heidän jälkeläisiään eri puolilta maailmaa kesäiseen Helsinkiin. Kurssipaikka, Laajasalon opisto sijaitsee kauniilla paikalla meren rannalla ja sieltä on lyhyt matka Helsingin keskustaan.

Parhain terveisin

Suomi-Seura ry

 

Read more: Sutinat 05/2015