Articles

Sutinat kesäkuu 2016

06.06.2016

Hyvä ulkosuomalainen,

Kesäkuu on alkanut hienossa säässä kautta Suomen, mutta lähipäivinä lämpötilan ennustetaan valitettavasti laskevan reilusti alle 20 asteen.

Suomi-Seuran uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu seurassa aiemmin parlamenttisihteeriä toiminut valtiotieteen maisteri Tina Strandberg. Toiminnanjohtajana kesäkuusta 1996 toiminut Paula Selenius jää eläkkeelle lokakuussa.  Lisäksi eläkkeelle jäi kesän alussa myös seurassa 31 vuotta työskennellyt hallinnollinen sihteeri Anita Etholén.

Huomioittehan, että heinäkuussa järjestettävälle suomen kielen intensiiviselle kurssillemme voi vielä ilmoittautua. Tänä vuonna kurssilla on kuitenkin vain kaksi tasoryhmää eli suomea jo jonkin verran osaavat ja edistyneet. Kurssi on erinomainen lahja vaikkapa lapsenlapselle, joka haluaa parantaa suomen taitoaan ja tutustua Suomeen.

Suomi-Seura ja ulkosuomalaisparlamentti ovat Porissa SuomiAreena-tapahtumassa 11. – 15.7. Tulkaa tapaamaan meitä siellä!

Toimistomme on kesällä normaaliin tapaan avoinna maanantaista perjantaihin kello 9 – 16. Osoitteemme on Mariankatu 8, 00170 Helsinki Kruununhaka), 3. kerros (painakaa ovikelloa alaovella).

Parhain terveisin

Suomi-Seura ry

 

Read more: SUTINAT 2016-06

Hyvä ulkosuomalaisyhteisö,
 
Suomessa nautitaan parhaillaan suorastaan kesäisestä säästä, sillä lämpötila on paikoitellen + 20 asteen paikkeilla.  Ainakin eteläisessä Suomessa kevät on jo lähes parhaimmillaan.
Huhtikuussa tuli Suomi-Seuraan 15 vuotta odotettu suuri uutinen, kun Suomen hallituksen kehysriihessä osoitettiin 1,12 miljoonan euron rahoitus kirjeäänestyksen valmisteluun vuosiksi 2018 – 2019.  Kirjeäänestys tulisi käyttöön vuoden 2019 eduskuntavaaleista alkaen. Kirjeäänestyksestä keskusteltiin myös huhtikuussa ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistön tapaamisissa.
Heinäkuussa järjestettävälle suomen kielen intensiiviselle kurssillemme voi vielä ilmoittautua. Tänä vuonna kurssilla on kuitenkin vain kaksi tasoryhmää eli suomea jo jonkin verran osaavat ja edistyneet.
Elokuun alussa järjestettäville Suomi-koulujen opettajien koulutuspäiville voi nyt ilmoittautua. Päivien teema on Tehtävä ulkomailla: Suomi-koulun opettajan osaaminen ja identiteetti. Mission possible.
Kesämatkaanne Suomeen suunnitellessanne muistakaa, että olemme mukana Porissa SuomiAreena-tapahtumassa 11. – 15.7.  Vaikka osa henkilökunnastamme on tuolloin Porissa, on toimistomme normaaliin tapaan auki kesällä kello 9 – 16.
 
Parhain terveisin
Suomi-Seura ry
 
 
Kirjeäänestyksen valmistelu alkaa

Suomen hallitus on huhtikuussa pitämässään kehysriihessä kohdistanut kirjeäänestyksen aloittamiseen yhteensä 1,12 miljoonan euron rahoituksen vuosiksi 2018 – 2019. Kirjeäänestys on suunniteltu otettavan käyttöön vuoden 2019 eduskuntavaaleista lähtien. Kirjeäänestyksen tarkoitus on parantaa ulkomailla asuvien ja tilapäisesti oleskelevien äänioikeutettujen äänestysmahdollisuuksia.
Kehysriihipäätöksen myötä oikeusministeriö voi aloittaa kirjeäänestyksen käyttöönottoon johtavan lainvalmistelun sekä tarvittavien tietojärjestelmien kehittämisen.
Suomi-Seura ry ja ulkosuomalaisparlamentti ovat 15 vuoden ajan kampanjoineet kirjeäänestyksen sallimiseksi ulkosuomalaisille. USP:n istunnoissa kirjeäänestyksestä on laadittu päätöslauselmia vuodesta toiseen. 
Ulkosuomalaisten äänestysprosentti on tähän asti pysynyt noin 8 – 12 prosentissa. Syynä tähän ovat pääasiassa pitkät ja kalliit matkat äänestyspaikoille erityisesti pinta-alaltaan suurissa maissa.  Ulkosuomalaisia äänioikeutettuja on yli 242 000.
Ulkokansalaisten kirjeäänestys on käytössä ainakin 47 maassa, muun muassa Ruotsissa. Ruotsin ulkokansalaisten äänestysprosentti on kirjeäänestyksen käyttöönoton myötä noussut 8 - 10 prosentista viimeisimpien Ruotsin vaalien 41 prosenttiin.
Kuuntele mitä kirjeäänestyksestä kertovat USP:n Australian ja Aasian varapuhemies, Suomi Newspaperin päätoimittaja Risto Söder ja Tampereen yliopiston vaalitutkija Johanna Peltoniemi: YLE Radio 1:n ajankohtaisohjelma Leikola & Lähde (22.4.2016): http://areena.yle.fi/1-2369214
 
 

Read more: SUTINAT 2016-05

Sutinat maaliskuu 2016

08.03.2016

Hyvä ulkosuomalainen,

Terveiset jo melko keväisestä Helsingistä!

Suomi-Seurassa on parhaillaan menossa kevään järjestö- ja tiedotusapurahojen jako. Päätökset tehdään maaliskuun aikana, ja niistä tiedotetaan kirjeitse hakijoille. Apurahat maksetaan entiseen tapaan kesäkuun loppuun mennessä. 

Maaliskuussa järjestämme eläkepäiviksi ulkomaille -infopäivän perjantaina 11.3. kello 10 – 14. Paluumuuttaneiden keskustelutilaisuus on perjantaina 22.4. kello 12 – 15. Molemmat tilaisuudet ovat seuran toimistossa.

Neuvontapalvelumme väkeä voitte tavata lisäksi Helsingissä Wanhassa Satamassa pidettävillä Koti Ulkomailla -messuilla 12. – 13.3.

Suomi-Seuran intensiivisen suomen kielen kurssin hakuaika päättyy 31. maaliskuuta. Nyt jo 43. kerran pidettävä kurssi on ollut hyvin pidetty ja arvostettu. Suomea opetetaan kolmessa tasoryhmässä. Kurssipaikka on lähellä Helsingin keskustaa ja meren rannalla.  Kurssi on esimerkiksi hyvä lahja Suomesta ja suomen kielestä kiinnostuneelle.

Parhain terveisin

Suomi-Seura ry

 

Read more: SUTINAT 03/2016

Sutinat huhtikuu 2016

07.04.2016

Hyvä ulkosuomalainen,

Terveiset keväisen aurinkoisesta Helsingistä!

Kevään järjestö- ja tiedotusapurahat on jaettu ja hakijoille lähetetään kirjeet pian. Apurahat maksetaan entiseen tapaan kesäkuun loppuun mennessä.

Heinäkuussa Helsingissä pidettävään Suomi-Seuran intensiiviseen suomen kielen kurssiin voi ilmoittautua vielä. Kurssilla opetetaan suomea kahdella tasolla, keskitasolla ja edistyneiden tasolla. Jonkin verran suomea on siis osattava, sillä vasta suomen opiskelun aloittavien tasoa ei tänä vuonna ole. Kurssi on aina saanut erinomaiset arviot osallistujilta.

Huhtikuun tapahtumiin sisältyy ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistön kevätkokous Helsingissä. Lisäksi Etelä- ja Keski-Euroopan alueet järjestävät aluekokouksensa Zagrebissa ja Rotterdamissa. Suomi-Seurassa pidetään 22. huhtikuuta paluumuuttaneiden keskustelutilaisuus, missä on tilaisuus jakaa kokemuksia Suomeen paluusta ja tavata Suomi-Seuran neuvontapalvelun henkilökuntaa.

Heinäkuussa Suomi-Seura on mukana SuomiAreena-tapahtumassa Porissa. Tervetuloa tapaamaan meitä sinne!

Parhain terveisin

Suomi-Seura ry

 

Read more: SUTINAT 04/2016

Sutinat helmikuu 2016

08.02.2016

Hyvä ulkosuomalainen,

Hyvää helmikuuta!

Suomi-Seuran jakamien järjestö-, nuoriso- ja tiedotusapurahojen haku on parhaillaan menossa. Anomusten on oltava perillä Suomi-Seurassa 28.2. mennessä. Muistakaa liittää anomuksiinne tarvittavat tiedot, liitteet, tarkat selvitykset hankkeista tai hankinnoista sekä täydelliset pankki- ja muut tarvittavat tiedot. Lisätietoja saatte kotisivultamme www.suomi-seura.fi – Apurahat sekä sähköpostitse osoitteesta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tai puhelimitse numerosta +358-9-6841210.

Suomi-Seuran intensiivinen suomen kielen kurssi järjestetään jälleen heinäkuussa Helsingissä.  Kaksiviikkoiselle kurssille ovat tervetulleita yli 18-vuotiaat ulkosuomalaiset, heidän puolisonsa ja myös muut suomen kielestä ja Suomesta kiinnostuneet.

Tiedotteessamme on myös tietoa Suomessa lapsille ja nuorille tarjolla olevista kesäleireistä ja muista kesäohjelmista.

Parhain terveisin

Suomi-Seura ry

Read more: Sutinat 02/2016