Articles

Sutinat toukokuu 2015

04.05.2015

Hyvä ulkosuomalainen,

Kevät on kauneimmillaan Helsingissä, puissa on isot silmut ja kevätkukat ovat avautuneet. Keski- ja Koillis-Suomessa sen sijaan tuli juuri Vapun alla runsaasti lunta, Sotkamossa jopa 25 senttiä.

Toivottavasti saamme viettää ulkosuomalaisparlamentin istunnon suotuisassa säässä 22. – 23. toukokuuta. Istunnon oheisohjelmat ovat kiinnostaneet istuntoon tulijoita suuresti. Torstaina 21.5. järjestettävään Suomi vuonna 2017: Onko ulkosuomalaisuudella väliä -tiedotus ja keskustelutilaisuuteen osallistuu reilut sata henkeä.

Suomalaiset Seniorit Maailmalla -seminaari alkaa torstaina 21.5. kello 14:00 Tuomiokirkon Kryptassa. Seminaarin teema on Vanhuus ja kaksi kotimaata. Kahvitarjoilu ja seminaariin ilmoittautuminen alkaa heti ulkosuomalaisjumalanpalveluksen jälkeen. Myös Suomi-kouluseminaari on ohjelmassa torstaina. Aloitteita istunnossa käsitellään 41.

Suomi-Seuran toimisto on USP:n istunnon takia kiinni perjantaina 22.5., mutta normaalisti auki taas maanantaina 25.5.

Heinäkuussa järjestettävälle suomen kielen intensiiviselle kurssillemme mahtuu vielä, mutta paikkoja kannattaa kysyä pian. Pidetty ja kehuttu kurssi vetää vuosittain ulkosuomalaisia ja heidän jälkeläisiään eri puolilta maailmaa kesäiseen Helsinkiin. Kurssipaikka, Laajasalon opisto sijaitsee kauniilla paikalla meren rannalla ja sieltä on lyhyt matka Helsingin keskustaan.

Parhain terveisin

Suomi-Seura ry

 

Read more: Sutinat 05/2015

Sutinat huhtikuu 2015

02.04.2015

 Hyvä ulkosuomalainen,

Lämmin ja keväinen sää vaihtui Helsingissä tällä viikolla räntäsateeseen, mutta ehkäpä pääsiäisen jälkeen saadaan nauttia vihdoin keväästä.

Toukokuun ulkosuomalaisparlamentin istunnon järjestelyt kiihtyvät Suomi-Seurassa sitä mukaa, mitä lähemmäs toukokuuta edetään. Edustajien ja tarkkailijoiden ilmoittautumisten on oltava perillä Suomi-Seurassa 10. huhtikuuta mennessä. Ilmoittautumislomakkeet lähetetään sähköpostitse osoitteeseen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tai faksataan numeroon +358-9-68412140 tai lähetetään kirjepostina osoitteeseen USP/Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 00170 Helsinki, Finland, mikäli ne kirjepostissa ehtivät 10.4. mennessä perille.

Kevään järjestö- ja nuorisoapurahat sekä tiedotusapurahat on myönnetty, ja ne maksetaan kesäkuun loppuun mennessä.

 

Read more: Sutinat 2015/04

Sutinat maaliskuu 2015

Hyvä ulkosuomalainen,

Helsingissä on jo kevään tuntua, mutta muualla Suomessa on vielä lunta runsaasti.
Täällä Suomi-Seurassa kiihtyvät ulkosuomalaisparlamentin toukokuisen istunnon valmistelut. Istuntoon lähetettyjen aloitteiden vaatima taustatyö pääsee nyt alkamaan. Yhteisöjen lähettämien edustajien ja tarkkailijoiden ilmoittautumisten pitää olla perillä Suomi-Seurassa 10. huhtikuuta mennessä. Istuntoon saapuville nuorelle yhteisön edustajalle tai tarkkailijalle tarkoitettuja matka-apurahoja voi hakea maaliskuun loppuun asti. Apurahat jaetaan hakujärjestyksessä, joten anomus kannattaa lähettää pikaisesti.

Suomi-Seuran intensiivinen suomen kielen kurssi järjestetään Helsingissä 13. - 24.7.2015. Kurssille kannattaa ilmoittautua nopeasti, sillä ilmoittautumisten deadline on jo 31.3. Ilmoittautuminen tapahtuu Suomi-Seuran kotisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella.

Parhain terveisin,

Suomi-Seura ry

Read more: Sutinat 2015/03

Hyvä ulkosuomalaisyhteisö,

Onnellista ja Menestyksekästä Uutta Vuotta!

Juuri joulun alla saimme hyvin iloisen uutisen eduskunnasta: valtiovarainvaliokunta on myöntänyt Suomi-kouluille lisää tukea 150 000 euroa vuodeksi 2015.
Ulkosuomalaisparlamentin toukokuiseen istuntoon lähetettävien aloitteiden on oltava perillä Suomi-Seura ry:ssä viimeistään 22. helmikuuta. USP:n kotisivuilla on nähtävissä aiemmissa istunnoissa käsitellyt aloitteet ja niiden päätöslauselmat. Neuvoja voi pyytää USP:n sihteeristöstä Suomi-Seurasta tai oman alueen varapuhemieheltä. Myös yhteisöjen ilmoittautumisten on oltava perillä Suomi-Seurassa 22.2. mennessä.
Alkuvuonna on jälleen aika hakea järjestö-, nuoriso- ja tiedotusapurahoja. Anomusten on oltava perillä Suomi-Seurassa 28.2. mennessä. Lisätietoja saa Suomi-Seurasta. Muistakaa liittää anomuksiin tarvittavat liitteet ja tarkat pankki- ja muut tarvittavat tiedot.
Suomi-Seuran tämän vuoden jäsenmaksu on 32 euroa pääjäseneltä ja 16 euroa perheenjäseneltä. Toivomme, että tiedotatte jäsenyydestämme, sillä jäsenmaksujen avulla voimme jatkaa työtämme ulkosuomalaisten edunvalvojana Suomessa.

Read more: Sutinat 2015/01