Articles

Hyvä ulkosuomalaisyhteisö,

Onnellista ja Menestyksekästä Uutta Vuotta!

Juuri joulun alla saimme hyvin iloisen uutisen eduskunnasta: valtiovarainvaliokunta on myöntänyt Suomi-kouluille lisää tukea 150 000 euroa vuodeksi 2015.
Ulkosuomalaisparlamentin toukokuiseen istuntoon lähetettävien aloitteiden on oltava perillä Suomi-Seura ry:ssä viimeistään 22. helmikuuta. USP:n kotisivuilla on nähtävissä aiemmissa istunnoissa käsitellyt aloitteet ja niiden päätöslauselmat. Neuvoja voi pyytää USP:n sihteeristöstä Suomi-Seurasta tai oman alueen varapuhemieheltä. Myös yhteisöjen ilmoittautumisten on oltava perillä Suomi-Seurassa 22.2. mennessä.
Alkuvuonna on jälleen aika hakea järjestö-, nuoriso- ja tiedotusapurahoja. Anomusten on oltava perillä Suomi-Seurassa 28.2. mennessä. Lisätietoja saa Suomi-Seurasta. Muistakaa liittää anomuksiin tarvittavat liitteet ja tarkat pankki- ja muut tarvittavat tiedot.
Suomi-Seuran tämän vuoden jäsenmaksu on 32 euroa pääjäseneltä ja 16 euroa perheenjäseneltä. Toivomme, että tiedotatte jäsenyydestämme, sillä jäsenmaksujen avulla voimme jatkaa työtämme ulkosuomalaisten edunvalvojana Suomessa.

Read more: Sutinat 2015/01

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö,
 
Terveiset jo koleaksi muuttuneesta Helsingistä!
Ulkosuomalaisparlamentin istunto järjestetään Helsingissä 22. - 23. toukokuuta. Kutsut istuntoon lähtevät Suomi-Seurasta marraskuun loppupuolella. Toivomme, että ryhdytte miettimään istuntoon lähetettäviä aloitteita jo nyt. Niitä voitte lähettää meille vaikka saman tien. Mitä aiemmin ne tulevat, sitä paremmin niiden käsittelyyn tarvittavia taustoituksia pääsemme tekemään. Uudet yhteisöt ovat tervetulleita mukaan USP:n toimintaan. Tällä hetkellä toimintaan osallistuu 521 yhteisöä 37 maasta. Lisätietoja on USP:n kotisivulla www.usp.fi.
Joulun lähestyessä muistakaa Suomi-Seuran Tuotevälitys. Laajassa valikoimassamme on suomalaista musiikkia, elokuvia, kirjoja, vuoden 2015 kalentereita ja runsaasti muita tuotteita. Tutustu valikoimaan kotisivullamme. www.suomi-seura.fi – Tuotteet. Voit myös antaa Suomi-Seuran jäsenyyden lahjaksi!

Read more: Sutinat 2014/11

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö,
 
Tervehdys lumettomasta mutta muuten jouluisesta Helsingistä!
Itsenäisyyspäivää vietetään huomenna Suomessa ja lukuisissa ulkosuomalaisyhteisöissä. Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa Presidentinlinnasta voi seurata Internetissä Yle Areenassa myös ulkomailla. Lähetys alkaa kello 18:15 Suomen aikaa Hotelli Kämpistä, ja kello 18:50 siirrytään presidenttiparin haastattelun myötä Presidentinlinnan juhlallisuuksiin. Lähetystä voi katsoa osoitteessa http://areena.yle.fi/tv/2314815 ja sitä voi kommentoida sosiaalisessa mediassa hashtagilla #linnanjuhlat.
Yle Radio Suomi järjestää perinteisesti jouluaattona ulkosuomalaisille puhelintoivekonsertin. Osallistumisohjeet ovat tiedotteessamme. Suomalaista ja muuta joulumusiikkia on myös tarjolla Internetissä Jouluradiossa, siitäkin on lisätietoja alla.
Joululahjoja miettiessänne muistakaa Suomi-Seuran Tuotevälitys. Laajassa valikoimassamme on suomalaista musiikkia, elokuvia, kirjoja, vuoden 2015 kalentereita ja runsaasti muita tuotteita. Tutustu valikoimaan kotisivullamme. www.suomi-seura.fi – Tuotteet. Voit myös antaa Suomi-Seuran jäsenyyden lahjaksi! Myös heinäkuussa jälleen järjestettävä seuran intensiivinen suomen kielen kurssi on oiva lahja.
 
Hyvää itsenäisyyspäivää ja Rauhallista Joulua!
 
Suomi-Seura ry
 

Read more: Sutinat 2014/12

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö,
 
Ensimmäiset ruskan värit alkavat näkyä Helsingissä. Tähän asti olemme saaneet nauttia enimmäkseen kauniista ja melko lämpimästä säästä, toivottavasti se jatkuu pitkään.

Read more: Sutinat 2014/10