Articles

Sutinat huhtikuu 2016

07.04.2016

Hyvä ulkosuomalainen,

Terveiset keväisen aurinkoisesta Helsingistä!

Kevään järjestö- ja tiedotusapurahat on jaettu ja hakijoille lähetetään kirjeet pian. Apurahat maksetaan entiseen tapaan kesäkuun loppuun mennessä.

Heinäkuussa Helsingissä pidettävään Suomi-Seuran intensiiviseen suomen kielen kurssiin voi ilmoittautua vielä. Kurssilla opetetaan suomea kahdella tasolla, keskitasolla ja edistyneiden tasolla. Jonkin verran suomea on siis osattava, sillä vasta suomen opiskelun aloittavien tasoa ei tänä vuonna ole. Kurssi on aina saanut erinomaiset arviot osallistujilta.

Huhtikuun tapahtumiin sisältyy ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistön kevätkokous Helsingissä. Lisäksi Etelä- ja Keski-Euroopan alueet järjestävät aluekokouksensa Zagrebissa ja Rotterdamissa. Suomi-Seurassa pidetään 22. huhtikuuta paluumuuttaneiden keskustelutilaisuus, missä on tilaisuus jakaa kokemuksia Suomeen paluusta ja tavata Suomi-Seuran neuvontapalvelun henkilökuntaa.

Heinäkuussa Suomi-Seura on mukana SuomiAreena-tapahtumassa Porissa. Tervetuloa tapaamaan meitä sinne!

Parhain terveisin

Suomi-Seura ry

 

Read more: SUTINAT 04/2016

Sutinat maaliskuu 2016

08.03.2016

Hyvä ulkosuomalainen,

Terveiset jo melko keväisestä Helsingistä!

Suomi-Seurassa on parhaillaan menossa kevään järjestö- ja tiedotusapurahojen jako. Päätökset tehdään maaliskuun aikana, ja niistä tiedotetaan kirjeitse hakijoille. Apurahat maksetaan entiseen tapaan kesäkuun loppuun mennessä. 

Maaliskuussa järjestämme eläkepäiviksi ulkomaille -infopäivän perjantaina 11.3. kello 10 – 14. Paluumuuttaneiden keskustelutilaisuus on perjantaina 22.4. kello 12 – 15. Molemmat tilaisuudet ovat seuran toimistossa.

Neuvontapalvelumme väkeä voitte tavata lisäksi Helsingissä Wanhassa Satamassa pidettävillä Koti Ulkomailla -messuilla 12. – 13.3.

Suomi-Seuran intensiivisen suomen kielen kurssin hakuaika päättyy 31. maaliskuuta. Nyt jo 43. kerran pidettävä kurssi on ollut hyvin pidetty ja arvostettu. Suomea opetetaan kolmessa tasoryhmässä. Kurssipaikka on lähellä Helsingin keskustaa ja meren rannalla.  Kurssi on esimerkiksi hyvä lahja Suomesta ja suomen kielestä kiinnostuneelle.

Parhain terveisin

Suomi-Seura ry

 

Read more: SUTINAT 03/2016

Sutinat tammikuu 2016

11.01.2016

Hyvä ulkosuomalainen,

Hyvää Uutta Vuotta!

Juuri ennen vuoden vaihdetta saimme hyvän uutisen eduskunnasta, että Suomi-kouluille on myönnetty 200 000 euroa lisämäärärahaa vuodeksi 2016. Toivottavasti saamme lisää myönteisiä uutisia muistakin Suomi-Seuran ja ulkosuomalaisparlamentin ajamista tavoitteista vuoden kuluessa.

Nyt on jälleen aika hakea järjestö-, nuoriso- ja tiedotusapurahoja. Anomusten on oltava perillä Suomi-Seurassa 28.2. mennessä. Lisätietoja saatte Suomi-Seuran kotisivulta www.suomi-seura.fi – Apurahat sekä Suomi-Seurasta (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., puh. +358-9-6841210). Muistakaa liittää anomuksiin tarvittavat tiedot, liitteet, selvitykset hankkeista tai hankinnoista sekä tarkat pankki- ja muut tarvittavat tiedot.

Suomi-Seuran tämän vuoden jäsenmaksu on 35 euroa pääjäseneltä ja 17 euroa perheenjäseneltä. Toivomme, että tiedotatte jäsenyydestämme, sillä jäsenmaksujen avulla voimme jatkaa Suomi-Seuran ja ulkosuomalaisparlamentin työtä ulkosuomalaisten edunvalvojana Suomessa.

Parhain terveisin

Suomi-Seura ry

Read more: SUTINAT 01/2016

Sutinat helmikuu 2016

08.02.2016

Hyvä ulkosuomalainen,

Hyvää helmikuuta!

Suomi-Seuran jakamien järjestö-, nuoriso- ja tiedotusapurahojen haku on parhaillaan menossa. Anomusten on oltava perillä Suomi-Seurassa 28.2. mennessä. Muistakaa liittää anomuksiinne tarvittavat tiedot, liitteet, tarkat selvitykset hankkeista tai hankinnoista sekä täydelliset pankki- ja muut tarvittavat tiedot. Lisätietoja saatte kotisivultamme www.suomi-seura.fi – Apurahat sekä sähköpostitse osoitteesta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tai puhelimitse numerosta +358-9-6841210.

Suomi-Seuran intensiivinen suomen kielen kurssi järjestetään jälleen heinäkuussa Helsingissä.  Kaksiviikkoiselle kurssille ovat tervetulleita yli 18-vuotiaat ulkosuomalaiset, heidän puolisonsa ja myös muut suomen kielestä ja Suomesta kiinnostuneet.

Tiedotteessamme on myös tietoa Suomessa lapsille ja nuorille tarjolla olevista kesäleireistä ja muista kesäohjelmista.

Parhain terveisin

Suomi-Seura ry

Read more: Sutinat 02/2016

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö,
 
Suomessa on nautittu tänä vuonna normaalia lämpimämmästä Suomen syksystä. Lapissa on sen sijaan jo tullut lunta.
Syksyn järjestö- ja nuorisoapurahat on jaettu, ja niiden hakijoille on jo postitettu tieto päätöksestä. Suomi-koulujen toiminta-avustusten jako on parhaillaan käynnissä.
Jäseninämme olevia järjestöjä muistutamme, että tämän vuoden lahjoituskirjat on tilattava tai noudettava vuoden loppuun mennessä.
Suomi-Seuran jäseniksi loppuvuonna liittyvät saavat kaupanpäällisiksi vuoden kaksi viimeistä Suomen Silta -lehteä. Voitte myös antaa Suomi-Seuran jäsenyyden lahjaksi.
Joululahjoja miettiessänne muistakaa Suomi-Seuran Tuotevälitys. Laajassa valikoimassamme on suomalaista musiikkia, elokuvia, kirjoja, vuoden 2016 kalentereita ja runsaasti muita tuotteita. Tutustu valikoimaan kotisivullamme. www.suomi-seura.fi – Tuotteet.
 
Parhain terveisin
Suomi-Seura ry
 

Read more: SUTINAT 11/2015