Artikkelit

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö,
 
Syyskuu on alkanut hyvin lämpimänä ja kauniina, ja syksyn on ennustettu jatkuvan samanlaisena vielä pitkään. Toivottavasti näin käy!
Syyskuu on järjestö- ja nuorisoapurahojen haun toinen vuosittainen hakuaika. Anomusten liitteineen on oltava perillä Suomi-Seurassa syyskuun loppuun mennessä. Seuraava hakuaika on helmikuun loppuun mennessä ja silloin voi anoa myös tiedotusapurahoja.
Suomen Sillan numero 4/2014 on ilmestynyt nettilehtenä ja on luettavissa seuran kotisivulta. On tärkeää, että tietokoneessa on selaimen uusin päivitys. Numerot 5/2014 ja 6/2014 ovat jälleen paperilehtiä.

Lue lisää: Sutinat 2014/10

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö;
 
Kylmän kesäkuun jälkeen on Suomessa saatu nauttia helteestä, eikä ainakaan vielä niille näy loppua. Myös syksystä on ennustettu lämmintä.
Kuluvalla viikolla noin 80 Suomi-koulujen opettajaa eri puolilta maailmaa kokoontuu Helsinkiin vuotuisille koulutuspäivilleen. Päivien teemana on Suunnitelmia ja satuja, ja niiden aikana kuullaan mm. tekeillä olevasta Suomi-koulujen opetussuunnitelmasuosituksesta, arvioinnista ja esiopetuksesta. Suomi-Seura ry on ollut normaaliin tapaan päivien suunnittelussa mukana.

 

Lue lisää: Sutinat 2014/09

 Hyvä ulkosuomalaisjärjestö,
 
Kesäkuu on alkanut aurinkoisena ja lämpimänä, vaikka jo toukokuussa päästiin hellelukemiin. Toivottavasti saamme nauttia lämmöstä koko kesän viime vuoden tapaan – sitä todella kaivataan täällä pitkän kylmän kauden jälkeen.
Toukokuussa Suomi-Seuran toimintaan sisältyivät niin ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistön kokous kuin Vuoden ulkosuomalaisen juhlinta. Molemmista tapahtumista lisää tiedotteessamme.
Järjestöapurahat, apurahat järjestöjen nuorisotoimintaan sekä tiedotusapurahat maksetaan kesäkuun loppuun mennessä entiseen tapaan. Järjestöapurahoja voi anoa seuraavan kerran syyskuun loppuun mennessä ja Suomi-koulujen toiminta-avustusta lokakuun loppuun mennessä. Tiedotusapurahojen seuraava hakuaika päättyy vasta helmikuun lopussa 2015.
Suomi-koulujen opettajien koulutus järjestetään 6. - 8.8.2014 Helsingissä, Opetushallituksen tiloissa (Hakaniemenranta 6, Helsinki). Koulutuspäivistä on tietoa kotisivuillamme osoitteessa http://www.suomi-seura.fi/fi/suomi-koulut.
Toimistomme on kesällä avoinna normaalisti kello 9 – 16. juhannusperjantaita lukuun ottamatta. Kirjalahjoitusten noutajien toivomme tarkistavan etukäteen, että järjestön jäsenmaksu on maksettu.
 
Hyvää juhannusta!
 
Parhain terveisin
Suomi-Seura ry

Lue lisää: Sutinat 2014/06

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö,
 
Harvinaisen kylmän ja sateisen kesäkuun jälkeen heinäkuu alkaa lupaavan lämpimänä. Tervetuloa nauttimaan Suomen kesästä ja valtavasta määrästä kesätapahtumia joka puolella Suomea!

 

Lue lisää: Sutinat 2014/08

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö:
 
Terveiset Helsingistä, missä poikkeuksellisen aikainen ja lämmin kevät vaihtui viime viikolla tuntuvasti viileämpään säähän. Lämpötilan on luvattu kuitenkin nousevan tuntuvasti lähipäivinä.
Tällä viikolla kokoontuu ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistö kevätkokoukseensa Helsinkiin. Luvassa on jälleen tiukkatahtiset kaksi päivää, kun puhemiehistö käy keskustelemassa ulkosuomalaisten asioista valtiovallan edustajien kanssa.
Toivomme, että te ulkosuomalaisparlamentin jäsenjärjestöt osallistutte kyselyymme, jotta saamme näkemyksiänne USP:n toiminnasta. Vastausaikaa on juhannukseen asti.
Entiseen tapaan toivomme, että kävisitte mahdollisuuksien mukaan noutamassa lahjoituskirjat toimistostamme. Jäsenenämme olevat järjestöt, joilla on jäsenten käytössä oleva kirjasto, saavat vuodessa 20 lahjoituskirjaa. Muistakaa tarkistaa ennen käyntiänne, että jäsenmaksu on maksettu.
 
Parhain terveisin,
Suomi-Seura ry

Lue lisää: Sutinat 2014/05