Articles

Sutinat huhtikuu 2015

02.04.2015

 Hyvä ulkosuomalainen,

Lämmin ja keväinen sää vaihtui Helsingissä tällä viikolla räntäsateeseen, mutta ehkäpä pääsiäisen jälkeen saadaan nauttia vihdoin keväästä.

Toukokuun ulkosuomalaisparlamentin istunnon järjestelyt kiihtyvät Suomi-Seurassa sitä mukaa, mitä lähemmäs toukokuuta edetään. Edustajien ja tarkkailijoiden ilmoittautumisten on oltava perillä Suomi-Seurassa 10. huhtikuuta mennessä. Ilmoittautumislomakkeet lähetetään sähköpostitse osoitteeseen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tai faksataan numeroon +358-9-68412140 tai lähetetään kirjepostina osoitteeseen USP/Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 00170 Helsinki, Finland, mikäli ne kirjepostissa ehtivät 10.4. mennessä perille.

Kevään järjestö- ja nuorisoapurahat sekä tiedotusapurahat on myönnetty, ja ne maksetaan kesäkuun loppuun mennessä.

 

Read more: Sutinat 2015/04

Sutinat maaliskuu 2015

Hyvä ulkosuomalainen,

Helsingissä on jo kevään tuntua, mutta muualla Suomessa on vielä lunta runsaasti.
Täällä Suomi-Seurassa kiihtyvät ulkosuomalaisparlamentin toukokuisen istunnon valmistelut. Istuntoon lähetettyjen aloitteiden vaatima taustatyö pääsee nyt alkamaan. Yhteisöjen lähettämien edustajien ja tarkkailijoiden ilmoittautumisten pitää olla perillä Suomi-Seurassa 10. huhtikuuta mennessä. Istuntoon saapuville nuorelle yhteisön edustajalle tai tarkkailijalle tarkoitettuja matka-apurahoja voi hakea maaliskuun loppuun asti. Apurahat jaetaan hakujärjestyksessä, joten anomus kannattaa lähettää pikaisesti.

Suomi-Seuran intensiivinen suomen kielen kurssi järjestetään Helsingissä 13. - 24.7.2015. Kurssille kannattaa ilmoittautua nopeasti, sillä ilmoittautumisten deadline on jo 31.3. Ilmoittautuminen tapahtuu Suomi-Seuran kotisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella.

Parhain terveisin,

Suomi-Seura ry

Read more: Sutinat 2015/03

Hyvä ulkosuomalaisyhteisö,

Onnellista ja Menestyksekästä Uutta Vuotta!

Juuri joulun alla saimme hyvin iloisen uutisen eduskunnasta: valtiovarainvaliokunta on myöntänyt Suomi-kouluille lisää tukea 150 000 euroa vuodeksi 2015.
Ulkosuomalaisparlamentin toukokuiseen istuntoon lähetettävien aloitteiden on oltava perillä Suomi-Seura ry:ssä viimeistään 22. helmikuuta. USP:n kotisivuilla on nähtävissä aiemmissa istunnoissa käsitellyt aloitteet ja niiden päätöslauselmat. Neuvoja voi pyytää USP:n sihteeristöstä Suomi-Seurasta tai oman alueen varapuhemieheltä. Myös yhteisöjen ilmoittautumisten on oltava perillä Suomi-Seurassa 22.2. mennessä.
Alkuvuonna on jälleen aika hakea järjestö-, nuoriso- ja tiedotusapurahoja. Anomusten on oltava perillä Suomi-Seurassa 28.2. mennessä. Lisätietoja saa Suomi-Seurasta. Muistakaa liittää anomuksiin tarvittavat liitteet ja tarkat pankki- ja muut tarvittavat tiedot.
Suomi-Seuran tämän vuoden jäsenmaksu on 32 euroa pääjäseneltä ja 16 euroa perheenjäseneltä. Toivomme, että tiedotatte jäsenyydestämme, sillä jäsenmaksujen avulla voimme jatkaa työtämme ulkosuomalaisten edunvalvojana Suomessa.

Read more: Sutinat 2015/01

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö,
 
Tervehdys lumettomasta mutta muuten jouluisesta Helsingistä!
Itsenäisyyspäivää vietetään huomenna Suomessa ja lukuisissa ulkosuomalaisyhteisöissä. Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa Presidentinlinnasta voi seurata Internetissä Yle Areenassa myös ulkomailla. Lähetys alkaa kello 18:15 Suomen aikaa Hotelli Kämpistä, ja kello 18:50 siirrytään presidenttiparin haastattelun myötä Presidentinlinnan juhlallisuuksiin. Lähetystä voi katsoa osoitteessa http://areena.yle.fi/tv/2314815 ja sitä voi kommentoida sosiaalisessa mediassa hashtagilla #linnanjuhlat.
Yle Radio Suomi järjestää perinteisesti jouluaattona ulkosuomalaisille puhelintoivekonsertin. Osallistumisohjeet ovat tiedotteessamme. Suomalaista ja muuta joulumusiikkia on myös tarjolla Internetissä Jouluradiossa, siitäkin on lisätietoja alla.
Joululahjoja miettiessänne muistakaa Suomi-Seuran Tuotevälitys. Laajassa valikoimassamme on suomalaista musiikkia, elokuvia, kirjoja, vuoden 2015 kalentereita ja runsaasti muita tuotteita. Tutustu valikoimaan kotisivullamme. www.suomi-seura.fi – Tuotteet. Voit myös antaa Suomi-Seuran jäsenyyden lahjaksi! Myös heinäkuussa jälleen järjestettävä seuran intensiivinen suomen kielen kurssi on oiva lahja.
 
Hyvää itsenäisyyspäivää ja Rauhallista Joulua!
 
Suomi-Seura ry
 

Read more: Sutinat 2014/12