user_mobilelogo

Sutinat tammikuu 2016

11.01.2016

Hyvä ulkosuomalainen,

Hyvää Uutta Vuotta!

Juuri ennen vuoden vaihdetta saimme hyvän uutisen eduskunnasta, että Suomi-kouluille on myönnetty 200 000 euroa lisämäärärahaa vuodeksi 2016. Toivottavasti saamme lisää myönteisiä uutisia muistakin Suomi-Seuran ja ulkosuomalaisparlamentin ajamista tavoitteista vuoden kuluessa.

Nyt on jälleen aika hakea järjestö-, nuoriso- ja tiedotusapurahoja. Anomusten on oltava perillä Suomi-Seurassa 28.2. mennessä. Lisätietoja saatte Suomi-Seuran kotisivulta www.suomi-seura.fi – Apurahat sekä Suomi-Seurasta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. +358-9-6841210). Muistakaa liittää anomuksiin tarvittavat tiedot, liitteet, selvitykset hankkeista tai hankinnoista sekä tarkat pankki- ja muut tarvittavat tiedot.

Suomi-Seuran tämän vuoden jäsenmaksu on 35 euroa pääjäseneltä ja 17 euroa perheenjäseneltä. Toivomme, että tiedotatte jäsenyydestämme, sillä jäsenmaksujen avulla voimme jatkaa Suomi-Seuran ja ulkosuomalaisparlamentin työtä ulkosuomalaisten edunvalvojana Suomessa.

Parhain terveisin

Suomi-Seura ry

 

Suomi-Seura ry:n Intensiivinen suomen kielen kurssi 2016

Aika: 18. - 29.7.2016
Kurssipaikka: Laajasalon opisto, Helsinki
Kurssi on tarkoitettu aikuisille (yli 18-vuotiaille).
Kurssilla opiskellaan suomen kieltä 50 tuntia kolmessa tasoryhmässä.
Kurssin hinta on

- majoituksella Suomi-Seura ry:n jäsenille 995 € ja muille 1080 € 

- ilman majoitusta Suomi-Seura ry:n jäsenille 710 € ja muille 790 €

Ilmoittautuminen: 31.3.2016 mennessä.

Lisätietoja kurssista ja ilmoittautumislomake: www.suomi-seura.fi/fi/seminaarit-ja-kurssit

 

Finland Society's Intensive Finnish Language Course 2016

Time: July 18 - 29, 2016
Place: Laajasalon opisto / Laajasalo Folk High School, which is located in a suburb of Helsinki, about 9 kilometers from the city center.
Our language course is specifically designed for descendants of Finnish emigrants over the age of 18. Foreign spouses and people who are interested in the Finnish language and Finland are also welcome to participate in the course.
Course contents: Finnish (50 lessons) taught by native Finnish teachers at three levels (elementary, intermediate and advanced)
Fee: The course fee

- with accommodation is 995 € for members of the Finland Society and 1080 € for non-members

- without accommodation 710 € for members of Finland Society and 790 € for non-members.

Registration deadline: March 31, 2016

For more information and the online application, please go to: www.suomi-seura.fi/en/seminars-and-courses

 

Paluumuuttajien infopäivä huhtikuussa

Suomi-Seuran huhtikuun Paluumuuttajien keskustelutilaisuuden päivämäärä on muuttunut. Tilaisuus järjestetään perjantaina 22.4.2016. Aiempi päivämäärä oli viikkoa aikaisempi eli 15.4.

 

Suomi-Seuran infopäivät vuonna 2016

Suomi-Seura ry järjestää kolme infopäivää ja yhden keskustelutilaisuuden vuonna 2016. Kaikki tilaisuudet järjestetään Suomi-Seuran toimistossa Helsingissä (Mariankatu 8, 3. kerros).

Eläkepäiviksi ulkomaille -infopäivä järjestetään perjantaina 11.3. kello 10 – 14.

Päivän ohjelmassa on tietoiskuja joko pysyvään tai sesonkiluontoiseen ulkomailla asumiseen liittyvistä asioista. Tilaisuudessa on mahdollisuus saada henkilökohtaista neuvontaa ja tutustua Suomi-Seuran kokoamiin muuttajan oppaisiin ja materiaaleihin. Tilaisuuden hintaon Suomi-Seuran jäsenille 50 euroa, muille 70 euroa, hintasisältää aamupalan, tietoiskut ja Eläkepäiviksi ulkomaille -oppaan

Paluumuuttaneiden keskustelutilaisuus järjestetään perjantaina 22.4. kello 12 – 15.

Tilaisuus on tarkoitettu Suomi-Seuran paluumuuttajan infopäiviin osallistuneille ja muille asiasta kiinnostuneille kokoontua keskustelemaan ja jakamaan kokemuksiaan Suomeen muuttoon liittyvistä kysymyksistä. Osallistujilla on myös mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti paluumuuttoon liittyvistä ongelmistaan Suomi-Seuran neuvojien kanssa. Tilaisuus on maksuton.

Paluumuuttajan infopäivä järjestetään perjantaina 12.8. kello 12 – 16.                         

Infopäivänä Suomi-Seuran neuvontapalvelu on avoinna ulkomailta Suomeen palaaville ja paluumuuttoa suunnitteleville.  Päivän ohjelmassa on tietoiskuja paluumuuttoon liittyvissä kysymyksissä kuten maahanmuutto, terveydenhuolto, eläkkeet, verotus, työnhaku ja lasten koulunkäynti. Tilaisuuden hinta: Suomi-Seuran jäsenille maksuton, muille 30 euroa.

Eläkepäiviksi ulkomaille -infopäivä järjestetään perjantaina 23.9. klo 10 – 14.                   

Infopäivänä Suomi-Seuran neuvontapalvelu on avoinna eläkepäiviksi ulkomaille muuttajille ja muuttoa suunnitteleville. Ohjelmassa on tietoiskuja joko pysyvään tai sesonkiluontoiseen ulkomailla asumiseen liittyvistä asioista. Tilaisuuden hinta: Suomi-Seuran jäsenille 50 euroa, muille 70 euroa, hinta sisältää aamupalan, tietoiskut ja Eläkepäiviksi ulkomaille -oppaan

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:

Suomi-Seuran neuvontapalvelu: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. +358 – (0)9 – 684 1210

 

Suomi-Seuran neuvontapalvelu palvelee

Suomi-Seuran neuvontapalvelu opastaa ulkomaille muuttavia, siellä asuvia ja Suomeen palaavia.

Jos tarvitset henkilökohtaista neuvontaa liittyen sosiaaliturvaan, sairausvakuutuksiin, verotukseen ja eläkkeisiin tai muuttojärjestelyihin, tullisäännöksiin, lemmikkieläinten tuontiin yms. kysymyksiin, ota yhteyttä neuvontapalveluumme puhelimitse, sähköpostilla tai kirjeitse.

Olet tervetullut myös toimistoomme, jossa voit samalla tutustua erilaisiin muuttajan oppaisiin ja infomateriaaleihin. Olemme avoinna arkisin kello 9 – 16.

Suomi-Seura ry, Mariankatu 8. (3. kerros), 00170 Helsinki, p. +358-(0)9-684 1210, info@suomi- seura.fi, www.suomi-seura.fi

 

Oppaita maailmalle muuttoon ja Suomeen paluuseen Suomi-Seurasta

Suomi-Seuran Neuvontapalvelusta on saatavilla monenlaisia oppaita avuksi Suomesta ulkomaille muuttoa, maasta toiseen muuttoa ja Suomeen paluuta helpottamaan. Suomi-Seuran kokoamia maaoppaita ovat Alankomaat-, Iso-Britannia-, Norja-, Saksa-, Ruotsi-, Australia-, Italia- ja Yhdysvallat-oppaat.

Muuttajan muistio ja muistilista sekä Matkaajan muistio -opasmonisteet ovat ilmaisia Suomi-Seuran henkilöjäsenille ja käsittelymaksua vastaan muille. Samoin Eläkepäiviksi Espanjaan, Portugaliin ja Ranskaan sekä Espanjasta Portugaliin muuttaville eläkeläisille kootut muistiot ovat saatavissa seuran jäsenille jäsenetuna. Eläkepäiviksi Espanjaan ja Eläkepäiviksi ulkomaille -oppaat sekä Takaisin Suomeen -oppaat on päivitetty äskettäin.

Kaikkia Suomi-Seuran julkaisemia oppaita ja muistioita on saatavana myös sähköisessä muodossa.

Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., www.suomi-seura.fi -> neuvonta, puh. +358-(0)9-6841210.

 

Suomen Sillasta edelleen kaksi nettilehteä

Kolmen edellisen vuoden tapaan Suomen Silta -lehtemme ilmestyy vuonna 2016 neljänä paperilehtenä ja kahtena nettilehtenä.

Paperilehdet ovat numerot 1/2016, 3/2016, 5/2016 ja 6/2016. Niitä ei julkaista nettilehtinä. Numerot 2/2016 ja 4/2016 ilmestyvät vain nettilehtinä, ja ne voi lukea Suomi-Seura ry:n kotisivulta www.suomi-seura.fi klikkaamalla kannen kuvaa tai vasemmalla olevaa palkkia ”Suomen Silta -lehti”. Lehden luku helpottuu, kun tietokoneessa on selaimen (esim. Firefox, Google Chrome, Internet Explorer jne) uusin versio. Nettilehden lukeminen ja tulostaminen helpottuu tänä vuonna. Kotisivullamme on edelleen luettavissa aiempia Suomen Sillan nettilehtiä.

 

Korkeakoulujen kevään yhteishaun ensimmäinen hakuaika alkanut

Ensimmäinen hakuaika Suomen korkeakoulujen yhteishaussa on 8.1.–27.1.2016

Tällöin haetaan
- korkeakoulujen vieraskielisiin koulutuksiin
- Taideyliopistoon
- Tampereen yliopiston teatterityön koulutukseen
- sekä joihinkin maisterihakuihin (yliopistojen ylemmät korkeakoulututkinnot).

Muihin koulutuksiin haetaan toisena hakuaikana 16.3.–6.4.2016.

Lisätietoja: https://opintopolku.fi

 

Joint application to higher education has begun

Joint application to Finnish higher education starts on 8 January 2016 at www.studyinfo.fi and ends on 21 January 2016.

You can mainly apply to Bachelor’s degree programmes provided in English and University of the Arts Helsinki degree programmes. Also some Master’s level programmes are included in this joint application.

HOW TO PROCEED?

You should first decide which particular degree course(s) you wish to apply to. So please start by carefully reading through the advice at www.studyinfinland.fi/steps  and www.studyinfinland.fi/howtoapply

Once you have decided where you wish to apply to, go to www.studyinfo.fi  to start your application. If you need detailed advice, please contact the Admissions Office of the Finnish university/UAS you're applying to. You can find the institutions' contact details for example on their Admissions info pages, listed at www.studyinfinland.fi/wheretostudy

 

EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tuleville ulkomaalaisille korkeakouluopiskelijoille lukuvuosimaksut 2017

Lukuvuosimaksut koskevat vain vieraskielisessä koulutuksessa opiskelevia.  Lukukausimaksuja ei peritä suomeksi tai ruotsiksi opiskeltavista tutkinnoista eikä tohtoriopiskelijoilta kansalaisuudesta riippumatta.  Koulutus säilyy jatkossakin maksuttomana Suomen kansalaisille ja muille EU-/ETA-alueen opiskelijoille.

Lukukausimaksu on vähintään 1 500 euroa vuodessa. Muuten korkeakoulut päättävät itse lukuvuosimaksujen suuruudesta. Lukuvuosimaksut voivat vaihdella korkeakoulujen välillä ja korkeakoulujen eri koulutuksissa. Korkeakoulut päättäisivät itse myös maksun perimiseen liittyvistä järjestelyistä. Korkeakouluilla tulisi olla apurahajärjestelmä, jolla tuetaan maksulliseen tutkintokoulutukseen osallistuvien opiskelijoiden opiskelua.

Lukuvuosimaksuja ryhdytään perimään uusilta opiskelijoita, jotka aloittavat opintonsa 1.8.2017 tai sen jälkeen.

 

Tuition fees for non-EU/EEA students

The Finnish Government has decided to introduce a minimum annual tuition fee of 1500€ for non-EU/EEA students, starting from August 2017 at the latest. This means that non-EU/EEA students who start their studies in autumn 2017 or after that, are subject to tuition fees.

The tuition fees concern Bachelor's or Master's degree programmes offered in English. Doctoral level studies, or degree programmes offered in Finnish or Swedish, will not include tuition fees.

The universities/UAS define their fees independently, so it remains yet to be seen when detailed info is available regarding the extent of individual degree programmes' tuition fees. Universities will also establish a financial aid system offering scholarships to assist students in paying their fees. Information on these scholarships will be available later on in 2016, as soon as the universities/UAS's have established their tuition fee details and scholarship options in their degree courses.

 

Suomen ja Espanjan välinen verosopimus allekirjoitettiin

Valtiovarainministeri Alexander Stubb allekirjoitti 15.12.2015 Suomen ja Espanjan välisen uuden verosopimuksen Espanjan Suomen-suurlähettilään María Jesús Figa López-Palopin kanssa. Sopimus on vielä hyväksyttävä molempien maiden parlamenteissa

Nykyinen Suomen ja Espanjan välinen verosopimus on vuodelta 1967. Sopimus on monin osin vanhentunut eikä vastaa Suomen noudattamaa verosopimuspolitiikkaa. Erityisesti eläkkeen verottamista koskeva määräys on kaivannut uudistamista.

Nyt allekirjoitettu sopimus rakentuu eräin poikkeuksin OECD:n laatimalle mallisopimukselle. Nykyisen sopimuksen mukanaan Suomi saa verottaa vain julkisesta palveluksesta saatua eläkettä, jos se maksetaan Espanjassa asuvalle henkilölle. Uuden sopimuksen myötä Suomen verottamisoikeus laajenee, ja Suomi saa verottaa myös muita Suomesta Espanjaan maksettavia eläkkeitä. Näissä tilanteissa eläkkeen kaksinkertaisen verotuksen poistaa poikkeuksellisesti lähdevaltio eli Espanjassa asuvalle henkilölle Suomesta maksettavasta eläkkeestä Suomessa menevästä verosta vähennetään tästä eläkkeestä Espanjassa maksettu vero.

Lisäksi on sovittu kolmen vuoden siirtymäajasta, jonka aikana sovelletaan nykyisen sopimuksen eläkeartiklaa. Nykyisen eläkeartiklan soveltamisen ehtona kuitenkin on se, että asuinvaltio verottaa eläkettä. Jos asuinvaltio ei verota eläkettä, uutta sopimusta aletaan soveltaa ilman siirtymäaikaa.

Sopimus muuttaa mm. Suomessa sijaitsevan osakehuoneiston vuokrauksesta ja myynnistä saatavan tulon verotusta. Jatkossa Suomi verottaa sekä vuokratuloa että luovutusvoittoa, joita Espanjassa asuvat henkilöt saavat Suomessa sijaitsevista osakehuoneistoista. Myös kaksinkertaisen verotuksen poistamiseen käytettävä menetelmä muuttuu vapautusmenetelmästä hyvitysmenetelmään Suomen nykyisin noudattaman verosopimuspolitiikan mukaisesti.

Yleisesti katsottuna sopimus sisältää määräyksiä, joilla sopimusvaltiolle myönnetään oikeus verottaa eri tuloja, kun taas toisen sopimusvaltion on vastaavasti luovuttava käyttämästä omaan verolainsäädäntöön perustuvaa verottamisoikeuttaan tai muulla tavoin myönnettävä huojennusta verosta, jotta kansainvälinen kaksinkertainen verotus vältetään.

http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/suomen-ja-espanjan-valinen-verosopimus-allekirjoitettiin?_101_INSTANCE_3wyslLo1Z0ni_groupId=10623

 

Hoitopaikanvalinta.fi nyt myös ruotsiksi ja englanniksi

www.hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelu on avattu ruotsiksi osoitteessa  www.vardenhetsval.fi sekä englanniksi osoitteessa www.choosehealthcare.fi.

Hoitopaikanvalinta.fi-verkkopalvelu on tietopaketti terveydenhuollon valinnanvapaudesta. Sivusto tarjoaa tietoa potilaan mahdollisuuksista ja oikeuksista käyttää terveyspalveluja Suomessa ja ulkomailla. Samalla kerrotaan asiakasmaksuista, hoitokustannuksista ja korvauksista. Palvelun toteuttaa Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Kansaneläkelaitoksen sekä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Tavoitteena on, että käyttäjät saavat terveydenhuollon valinnanvapauteen liittyvää tietoa helposti, ymmärrettävästi ja selkeällä kielellä.

Tämän vuoden aikana sivusto julkaistaan myös selkokielellä ja sen tietosisällöistä tehdään viittomakieliset videot. Kielivalikoima laajenee kattamaan myös muita Suomessa paljon puhuttuja kieliä.

www.hoitopaikanvalinta.fi


Webbplatsen Hoitopaikanvalinta.fi nu också på svenska och engelska

Webbplatsen www.hoitopaikanvalinta.fi har öppnats på svenska och engelska på adresserna www.vardenhetsval.fi och www.choosehealthcare.fi

Webbplatsen hoitopaikanvalinta.fi innehåller ett informationspaket om valfriheten inom hälso- och sjukvården. Där ges information om patientens möjligheter och rättigheter att använda hälso- och sjukvårdstjänster i Finland och i utlandet samt information om klientavgifter, vårdkostnader och ersättningar. För webbplasten ansvarar kontaktpunkten för gränsöverskridande hälso- och sjukvård vid FPA i samarbete med Institutet för hälsa och välfärd och social- och hälsovårdsministeriet.

Under året ska innehållet på webbplatsen också publiceras på lättläst språk och teckenspråksvideor kommer att göras om faktainnehållet. Språkutbudet kommer att utökas så att det täcker också andra språk som talas av många i Finland. 

www.vardenhetsval.fi


Hoitopaikanvalinta.fi now available also in Swedish and English

The www.hoitopaikanvalinta.fi online service can now be accessed in Swedish and English at www.vardenhetsval.fi and www.choosehealthcare.fi respectively.

Hoitopaikanvalinta.fi is an online resource of information on the rights of patients to choose their place of treatment. It offers information to patients about their rights and options when seeking healthcare in Finland and abroad and talks about costs, user fees and reimbursements that may be available. The site is produced by the Contact Point for Cross-Border Healthcare in cooperation with the National Institute for Health and Welfare, Kela, and the Ministry of Social Affairs and Health.

A version of the site in plain Finnish will become available later this year. The information content will also be translated into sign language and released as videos. The range of languages will be expanded to cover other languages that are widely spoken in Finland. 

www.choosehealthcare.fi

 

Kansainvälisessä mediassa virheellistä tietoa perustulokokeilusta

Maanantaina 7. joulukuuta monissa kansainvälisissä medioissa julkaistiin tieto, jonka mukaan Suomessa otettaisiin lähitulevaisuudessa käyttöön perustulo. Tieto on virheellinen.

Kela on oikaissut virheellisen tiedon tiedotteessaan. Tiedotteen mukaan Suomessa on käynnistynyt vasta esiselvitys perustulon kokeilemisesta. Kelan johtama, eri tutkimuslaitoksien tutkijoista koostuva ryhmä selvittää, miten perustulokokeilu voitaisiin toteuttaa.
Esiselvityksen tulokset esitellään Suomen hallitukselle vuoden 2016 lopussa. Hallitus päättää, toteutetaanko perustulokokeilu ja millä tavalla.

 

Contrary to reports, basic income study still at preliminary stage

There have been misleading reports in the media about the Finnish experimental study on a Universal Basic Income. Only a preliminary study to explore possibilities has been begun.

On Monday, December 7, many international media outlets published misleading stories alleging that a basic income scheme would be launched in Finland in the near future.

An experimental study on a universal basic income began in October. A working group of researchers from a range of organisations under the project leadership of Kela is exploring ways in which to carry out an experimental study focusing on the implementation of a universal basic income scheme. A report on the preliminary study will be given to the Finnish government in the end of 2016.

 

Suomi 100 -juhlavuoden etenemistä voi seurata sosiaalisessa mediassa

Suomi 100 -juhlavuoden sihteeristö kutsui joulukuun alussa median edustajia ja kumppaneita kuulemaan, miten juhlavuoden valmistelu etenee. Helsingissä pidetyn tiedotustilaisuuden ohella järjestettiin samaan aikaan useita alueellisia tilaisuuksia eri puolilla Suomea.

Valtioneuvoston linnan tiedotustila täyttyi kiinnostuneista viimeistä paikkaa myöten. Pääsihteeri Pekka Timonen avasi juhlavuoden teemoja ja etenemistä sekä syksyllä tehdyn väestökattavan haastattelututkimuksen tuloksia. Lisäksi saatiin maistiaisia huimaan tahtiin kasvavasta ohjelmaehdotusten kirjosta. Suomi 100 -hallituksen puheenjohtaja, valtiosihteeri Paula Lehtomäki painotti juhlavuoden yhdessä-teeman merkitystä tekemisen tapana. Tiiviin tunnin aikana nähtiin myös tuoreen Kun Suomi täyttää sata -videon ensiesitys, jonka voi katsoa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=BdzZvhNc5a8 .

Suomi 100 -uutispäivää täydensi uudistuneen verkkosivun avaus ja some-kanavien laajentuminen. Juhlavuotta voi seurata nyt Twitterin lisäksi FacebookissaInstagramissa ja Youtubessa – tervetuloa mukaan!

Helsingissä pidetyn tilaisuuden voi katsoa verkossa osoitteessa vn.fi/live.

Lisätietoja juhlavuodesta: http://suomifinland100.fi/

 

Tilaa vuoden 2016 kalenterit Suomi-Seurasta

Suomi-Seuran Tuotepalvelusta on saatavana suositut kalenterit ja almanakat vuodelle 2016. Tutustu tuotteisiin ja tilaa osoitteessa:

http://suomi-seura.fi/kauppa/index.php?route=product/category&path=33

 

Matkat maailmalle Suomi-Seuran Matkatoimistosta

Joulukiireet ovat ohi ja uusi vuosi on alkanut. Pakkanen paukkuu nurkissa ja moni meistä unelmoi lämmöstä ja auringosta. Nyt on hyvä aika suunnitella tulevia matkoja lähelle ja kauas aina toiveiden mukaan. Avustamme teitä kaikissa matkoihin liittyvissä asioissa; yksittäin tai ryhmässä.

Talvella voi kylmää lähteä pakoon vaikka Aasiaan; tarjolla on esimerkiksi tasokas ”Viiden tähden Vietnam” -paketti.

Keväällä lyhyt kaupunkiloma piristää aina. Myös kaukaiset Australia ja Uusi-Seelanti ovat perinteisesti ohjelmassamme.

Kestosuosikkeja kesäksi ovat Yhdysvaltain-kiertomatkat autolla tai bussilla. Myös Kanadan länsirannikko on kesällä parhaimmillaan.

Tutustu tarjontaamme osoitteessa www.suomiseuranmatkat.fi

Suomi-Seuran Matkatoimisto palvelee osoitteessa Aurorankatu 11 A 1, 00100 Helsinki, heti Eduskuntatalon takana. Tule käymään tai ota yhteyttä, puhelin 09-74228800 tai sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Kehäradan rakennustyöt jatkuvat Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaan lentoasemalla juna-aseman väliaikaisjärjestelyt jatkuvat. Terminaalin ja juna-aseman suora kulkuyhteys on edelleen rakenteilla, mutta Liikennevirasto otti hissit matkustajille käyttöön kokeiluluontoisesti 18.12.2015. Matkustajia palvelee juna-aseman terminaalinpuoleisella sisäänkäynnillä kaksi hissiä. Liukuporrastyöt jatkuvat sisäänkäynnillä vielä alkuvuoden, minkä jälkeen myös ne saadaan matkustajien käyttöön.

Koekäytössä olevien hissien lisäksi matkustajia palvelee asemalla Tietotien puoleinen sisäänkäynti, josta kävelymatka terminaali 1:een on noin 350 metriä ja terminaali 2:een noin 700 metriä.

Tietotien sisäänkäynnin ja T1-T2-terminaalien välillä tällä hetkellä kulkevat maksuttomat shuttle-bussit jatkavat kulkuaan myös 18.12. jälkeen. Bussit liikennöivät noin viiden minuutin vuorovälein.

Junayhteys Helsingin keskustan ja lentoaseman välillä avattiin heinäkuussa 2015.

Sisäänkäynti juna-asemalle sijaitsee terminaalien välisellä yhdyskäytävällä.

 

Uusi bussiyhteys Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Hakaniemen välille

Helsingin Seudun Liikenne (HSL) on avannut työmatkalinjan 617, joka liikennöi ruuhka-aikoina Hakaniemen ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä. Bussi 617 liikennöi ruuhka-aikoina 30 minuutin vuorovälillä. Linjan reitti kulkee Hakaniemestä Tuusulanväylän ja Kehä III:n kautta.

HSL on lisännyt myös Helsingin Rautatientorilta lentoasemalle liikennöivän bussin 615 kapasiteettia. Linjaa liikennöidään nykyistä tilavammilla telibusseilla.

Lisätietoja HSL:n bussiliikenteestä: www.hsl.fi

Finnair City Bus liikennöi entiseen tapaan lentoaseman ja Helsingin rautatieaseman välillä. Bussit lähtevät rautatieaseman vierestä Elielinaukiolta. Lisätietoja: http://www.finnair.com/fi/fi/information-services/after-the-flight/transportation

 

Lisää lentoyhteyksiä Tampereen ja Tukholman välillä

SAS tarjoaa tammikuusta lähtien matkustajille jopa neljä päivittäistä lähtöä Tukholmasta Tampereelle ja Tampereelta Tukholmaan. Aikatauluja on muokattu matkustajien tarpeiden mukaisesti. SAS on siirtänyt reitille uudet, isommat koneet, joiden myötä matkustajakapasiteetti kasvaa jopa 30 prosentilla edelliseen vuoteen verrattuna.

Tukholma tarjoaa matkustajille mahdollisuuden hyödyntää SAS:n kattavaa jatkolentojen verkostoa. Syyskuussa avattiin uusi reitti Hong Kongiin, ja maaliskuussa 2016 avautuu reitti Los Angelesiin.

 

Jäsenmaksut voi maksaa kotisivullamme

Vuoden 2016 jäsenmaksun voi maksaa nyt pankki- tai luottokortilla kotisivujemme kautta:

www.suomi-seura.fi => Jäsenasiat => Liittyminen/Jäsenmaksun maksaminen. Tällöin lähetämme jäsenkortin maksun kirjauduttua tilillemme.

Suomi-Seuran henkilöjäsenen jäsenmaksu vuonna 2016 on 35 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 17 euroa.

Järjestöjäsenmaksut vuonna 2016 ovat: 115 euroa / alle 100 jäsenen järjestöt, 195 euroa /101 - 499 jäsenen järjestöt, 380 euroa / 500 - 999 jäsenen järjestöt ja 550 euroa / yli 1000 jäsenen järjestöt.

Muistathan, että Suomi-Seura ry:n jäsenenä olevien yhdistysten ja järjestöjen jäsenet eivät ole henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäseniä. Jäsenetumme saadakseen henkilön on oltava henkilökohtaisesti jäsenemme.

Niin henkilökohtaisella kuin järjestön jäsenmaksulla tuet Suomi-Seura ry:n sekä ulkosuomalaisparlamentin työtä ulkosuomalaisten puolesta. Kukaan muu ei aja ulkosuomalaisten asioita Suomessa. Jäsenmaksullasi saat Suomen Silta -lehden, alennuksia palveluistamme ja erilaisista välittämistämme tuotteista.

Mikäli olet uusi jäsen tai olet pitänyt välivuotta jäsenmaksun maksamisessa, liity nyt Suomi-Seura ry:n jäseneksi ja saa viime vuoden kaksi viimeistä Suomen Siltaa kaupanpäällisiksi!

Voitte liittyä jäseneksemme ja maksaa jäsenmaksunne pankki- tai luottokortilla (Visa, Eurocard, MasterCard) internetissä kotisivuillamme www.suomi-seura.fi => Jäsenasiat=> Liittyminen

Jos maksatte jäsenmaksunne suoraan pankkitilillemme, muistakaa kertoa osoitteenne paikalliselle edustajallemme tai Suomi-Seuran Helsingin-toimistoon. Tilinumerot, jäsenmaksujen määrät paikallisessa valuutassa ja paikallisten edustajien yhteystiedot löydätte kotisivuiltamme tai ottakaa yhteyttä Helsingin toimistoomme jäsensihteeriimme.

Suomi-Seuran jäsenmaksut voi maksaa myös jäsensihteereille

Muistattehan, että Suomi-Seuran jäsenmaksun voi maksaa joissain maissa myös jäsensihteereillemme ja edustajillemme. Heidän tietonsa löytyvät nettisivuiltamme www.suomi-seura.fi (jäsenasiat) ja Suomen Sillan numeroista 3/2015 ja 6/2015, mistä löytyvät myös tilinumerot ja jäsenmaksujen määrät paikallisessa valuutassa.

Jos maksatte jäsenmaksunne suoraan pankkitilillemme, muistakaa ilmoittaa osoitteenne paikalliselle edustajallemme tai Suomi-Seuran Helsingin-toimistoon.

Voitte ottaa jäsenmaksua koskevissa kysymyksissä myös yhteyttä Suomi-Seuraan Päivi Kukkakorpeen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Anokaa Suomi-Seuran ansiomerkit hyvissä ajoin

Suomi-Seura ry myöntää vuosittain ansiomerkkejä ulkosuomalaisyhdistysten ja -järjestöjen ansioituneille jäsenille kyseisten yhdistysten ja järjestöjen anomuksesta. Ansiomerkit ovat arvoiltaan pronssinen, hopeinen ja kultainen ansiomerkki, joiden myöntämiseen on erilaiset vaatimukset.

Ansiomerkkejä anotaan Suomi-Seuran toimistosta saatavalla lomakkeella. Ansiomerkit myöntää Suomi-Seuran johtokunta/työvaliokunta.

Koska johtokunnan/työvaliokunnan kokouksia on suhteellisen harvoin – ja kesä-elokuussa ei ollenkaan - kannattaa anomuslomake pyytää ja palauttaa Suomi-Seuraan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta se ehditään käsitellä kokouksessa ajoissa. Ansiomerkkeihin kuuluvan kunniakirjan tekstaus sekä ansiomerkin ja kunniakirjan postitus maailmalle vievät myös aikaa.

Lisätietoja Suomi-Seuran toimistosta: p. +358-9-6841210, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Jäsenten sähköpostiosoitteet ja syntymävuodet kootaan Suomi-Seuraan

Pyydämme teitä ystävällisesti ilmoittamaan Suomi-Seura ry:n jäseninä henkilökohtaisesti oleville jäsenillenne, että toivomme heidän toimittavan sähköpostiosoitteensa Suomi-Seuraan ja pitävän niin sähköposti- kuin postiosoitteensa ajan tasalla rekisterissämme.

Pyydämme jäseniä ilmoittamaan meille myös syntymävuotensa, mikäli he eivät ole sitä tehneet aiemmin. Kokoamme jäsentemme sähköpostiosoitteet rekisteriimme, jotta voimme jatkossa tiedottaa entistä tehokkaammin ja nopeammin ajankohtaisista Suomi-Seuraa koskevista asioista ja uutisista, esimerkiksi Suomen Sillan nettilehden ilmestymisestä ja koulutustapahtumista.

Henkilön on oltava henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäsen saadakseen jäsenetumme. Jäsenyys jäsenenämme olevassa ulkosuomalaisyhdistyksessä tai -järjestössä ei riitä henkilökohtaiseen Suomi-Seuran jäsenyyteen.

Sähköpostiosoitteet sekä lähettäjän nimi, osoite ja maa sekä jäsennumero lähetetään osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Suomi-Seura ry:n jäsenenä tuet työtä ulkosuomalaisten puolesta

Taloustilanteen kiristyminen aiheuttaa monenlaisia säästötoimia myös Suomessa, ja säästöt ulottuvat myös kolmanteen sektoriin, eli järjestöihin, joilla on yleensä niukat resurssit muutenkin. Tämä koskee myös Suomi-Seura ry:tä, joka on ainut ulkosuomalaisia edustava ja heidän asioitaan hoitava taho Suomessa. Ulkosuomalaisten etu-, asiantuntija- ja palvelujärjestö Suomi-Seura ry  on vuodesta 1927 lähtien toiminut ulkosuomalaisten siteenä Suomeen ja Suomen siteenä ulkosuomalaisiin.

Seuran neuvontapalvelu neuvoo mm. Suomesta muutossa ja paluussa Suomeen, sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa sekä järjestää koulutustilaisuuksia ja laatii maastamuuttoon ja paluumuuttoon liittyviä oppaita. Seura jakaa apurahoja ulkosuomalaisten yhdistyksille ja tiedotusvälineille. Seura järjestää vuosittaisen suomen kielen kurssin ulkosuomalaisille ja heidän jälkeläisilleen.

Ulkosuomalaisparlamentti perustettiin vuonna 1997 Suomi-Seuran aloitteesta, ja seura toimii USP:n sihteeristönä. Suomi-Seura ja ulkosuomalaisparlamentti ajavat ulkosuomalaisten asioita Suomessa konkreettisesti tapaamalla jatkuvasti muun muassa ministereitä, kansanedustajia ja virkamiehiä. Ulkosuomalaisparlamentin tähänastisista saavutuksista merkittävimpiä ovat muiden muassa kaksoiskansalaisuus, ulkomaille maksettavien eläkkeiden verotuksen korjaus, suomenkielisen harjoittelijaohjelman saaminen ulkosuomalaisten hoivakoteihin ja Suomi-koulujen tuen korottaminen.

Muistutamme, että ulkosuomalaisparlamentilla ei ole omaa rahoitusta, eli seura rahoittaa myös sen toiminnan.

Lisäksi seura julkaisee jäsenlehteä ja seuran kautta voi tilata suomalaisia tuotteita. Seuran jäsenet saavat kattavaa neuvontaa, alennuksia seuran koulutuksista, monista tuotteista (mm. monien  kustantajien kirjoista) ja palveluista sekä jäsenlehden.

Jos Suomi-Seuraa ei olisi, ei olisi siis mm. näitäkään asioita:
- ulkosuomalaisparlamenttia
- ulkosuomalaisten jatkuvaa ja aktiivista edunvalvontaa Suomessa
- suoraa yhteyttä Suomen valtiovaltaan ja viranomaisiin
- asiantuntevaa henkilökohtaista neuvontaa Suomesta muuttajille ja Suomeen palaajille
- apurahoja ulkosuomalaisjärjestöille ja -medialle ja tukea Suomi-kouluille
- kielikurssia ulkosuomalaisille
- kirjalahjoituksia ulkosuomalaisjärjestöille
- ulkosuomalaisille suunnattua tiedotusta heitä koskevista asioista
- Suomen Silta -lehteä


Suomi-Seura ry tarvitsee toimintansa jatkumisen tueksi jäsenistöä, niin entisten jäsenten pysymistä jäseninä kuin runsaasti uusia jäseniä. Tukekaa ulkosuomalaisten ainoan edunvalvojan työtä liittymällä jäseneksi niin järjestönä kuin yksityishenkilöinä, kertokaa Suomi-Seurasta tilaisuuksissanne ja kehottakaa sukulaisianne ja ystäviänne liittymään jäseneksi. Kukaan muu ei aja ulkosuomalaisten asioita Suomessa. Maailmalla toimivien Suomi-seurojen jäsenet eivät ole Suomi-Seura ry:n jäseniä henkilökohtaisesti, vaikka seura olisikin Suomi-Seura ry:n jäsenjärjestö.  Suomi-Seura ry:n jäsenedut saadakseen on siis oltava henkilökohtaisesti jäsenemme. Henkilöjäsenen jäsenmaksu on 35 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 17 euroa.
Ota yhteyttä: www.suomi-seura.fi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh./tel. +358-9-6841210, fax +358-9-68412140

 

Sutinat on myös Internetissä

Sutinat-tiedotteemme on luettavissa Suomi-Seura ry:n Internet-sivulla www.suomi-seura.fi kohdassa ”Ajankohtaista”. Jos esimerkiksi kadotat sähköpostissa saamasi Sutinat, voit käydä lukemassa sen ja aiempiakin Sutinoita kotisivultamme.

 

Suomi-Seuran jäsenille alennuksia Suomen Hostellijärjestöltä

Suomi-Seura ry:n jäsenet saavat Suomessa Hostelling Internationaliin kuuluvan Suomen Hostellijärjestön hostelleista 10 % alennuksen majoituksesta. HI-hostelleja on kautta Suomen noin 50 kappaletta.

Ulkomailla kansainvälisellä hostellikortilla saa 10 % alennuksen majoituttuessa Hostelling International -verkoston hostelleihin. Kansainvälisen hostellikortin hinnasta Suomi-Seuran jäsenet saavat viiden euron alennuksen.

Lisätietoja jäseneduista: www.hostellit.fi/info/jasenjarjestot/jasenedut.
Tutustu myös SRM:n Hostelliviestiin: http://hostelliviesti.fi/tag/srm/
http://www.hihostels.fi/hostellikortti/edut-suomessa.aspx

facebook.com/hostellit.fi    
foursquare.com/hifinland 
twitter.com/HIFinland  

 

Anna Suomi-Seuran jäsenyys lahjaksi

Suomi-Seura ry:n jäsenyys on hyvä lahja: jäsenlehden Suomen Sillan lisäksi jäsenet saavat alennuksia koulutuksistamme, oppaistamme, Tuotevälityksen tuotteista ja lukuisista liikkeistä Suomessa. Jäsenmaksulla tuet työtämme ulkosuomalaisten etujen edistäjänä.
Mikään muu taho ei tee tätä työtä eli toimi ulkosuomalaisten edustajana Suomessa.

Suomi-Seura ja USP ovat Facebookissa

Suomi-Seura ry ja ulkosuomalaisparlamentti tiedottavat myös Facebookissa. Tervetuloa faneiksemme ja saamaan tiedotteitamme myös sitä kautta!

Hyvässä seurassa jo 89 vuotta: Suomi-Seura ry vuodesta 1927

Suomi-Seura ry on ulkosuomalaisten etu-, neuvonta- ja asiantuntijajärjestö, joka tarjoaa ulkomaille muuttaville, siellä asuville ja Suomeen palaaville neuvontaa mm. sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa sekä paluumuuttoon liittyvissä kysymyksissä, koordinoi yli 20 maassa toimivaa tukihenkilöverkostoa ja toimii vuonna 1997 perustetun ulkosuomalaisparlamentin sihteeristönä. Kesäisin seura järjestää Helsingissä suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin kurssin ulkosuomalaisille, heidän jälkeläisilleen ja puolisoilleen sekä muille Suomesta ja suomen kielestä kiinnostuneille. Seura julkaisee kuudesti vuodessa ilmestyvää Suomen Silta -lehteä.
Lisätietoja: www.suomi-seura.fi

Seuraava Sutinat-järjestötiedote ilmestyy helmikuun 2016 alussa.