user_mobilelogo

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö,
 
Harvinaisen kylmän ja sateisen kesäkuun jälkeen heinäkuu alkaa lupaavan lämpimänä. Tervetuloa nauttimaan Suomen kesästä ja valtavasta määrästä kesätapahtumia joka puolella Suomea!

 

Reilun viikon kuluttua, 14. heinäkuuta alkaa jälleen Suomi-Seuran perinteinen suomen kielen kurssi Helsingissä. Tänä vuonna kurssi järjestetään jo 41. kerran.
Suomi-koulujen opettajien koulutuspäivät ovat 6. - 8.8. Helsingissä. Koulutuspäivistä on tietoa kotisivuillamme osoitteessa http://www.suomi-seura.fi/fi/suomi-koulut.
Paluumuuttajan infopäivä järjestetään toimistossamme Helsingissä 15.8. Suomi-Seuran neuvontapalvelu on avoinna Suomeen palaaville ja paluumuuttoa suunnitteleville kello 10 - 14. Päivän ohjelmassa on tietoiskuja paluumuuttoon liittyvissä kysymyksissä. Tilaisuudessa on mahdollisuus saada henkilökohtaista neuvontaa ja tutustua Suomi-Seuran kokoamiin oppaisiin ja materiaaleihin. Tilaisuuteen pyydetään ennakkoilmoittautumista. Suomi-Seuran neuvontapalveluun voit tietenkin aina ottaa yhteyttä sähköpostilla, kirjeellä ja puhelimella. Voit halutessasi sopia myös henkilökohtaisen neuvonta-ajan.
Toimistomme on kesällä avoinna normaalisti arkisin kello 9 – 16. Jos tulette tapaamaan tiettyä henkilökuntamme jäsentä, kannattaa lomakauden takia tarkistaa etukäteen, että hän on paikalla tai joku muu hoitaa hänen tehtäviään. Kirjalahjoitusten noutajien toivomme tarkistavan etukäteen, että kyseisen järjestönne jäsenmaksu on maksettu.
 
Parhain terveisin
Suomi-Seura ry
 
 
Suomi-Seuran infopäivät 2014
 
Paluumuuttajan infopäivä järjestetään perjantaina 15.8.2014 kello 10 - 14.
Tilaisuus on Suomi-Seuran jäsenille maksuton, muille hinta on 30 euroa.
Eläkepäiviksi ulkomaille -infopäivä järjestetään perjantaina 26.9.2014 kello 10 – 14. Hinta on Suomi-Seuran jäsenille 50 euroa ja muille 70 euroa. Hinta sisältää aamupalan, tietoiskut ja Eläkepäiviksi ulkomaille -oppaan.
Tilaisuuksiin pyydetään ennakkoilmoittautumista Suomi-Seuraan.
Infopäivät järjestetään Suomi-Seura ry:n tiloissa Helsingissä.
Ota yhteyttä neuvontapalveluumme puhelimitse, sähköpostilla tai kirjeitse. Olet tervetullut myös toimistoomme, jossa voit samalla tutustua erilaisiin muuttajan oppaisiin ja infomateriaaleihin.
Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 3. krs, 00170 Helsinki, p. +358-(0)9-684 1210,
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., www.suomi-seura.fi
 
 
Kelan infotilaisuus ulkosuomalaisten sosiaaliturvasta elokuussa
 
Asutko ulkomailla? Suunnitteletko muuttoa ulkomaille?
Sosiaaliturva ja verotus ulkomaille -infotilaisuus työntekijöille ja eläkeläisille järjestetään
keskiviikkona 27. elokuuta 2014 klo 9 - 13 (ilmoittautuminen alkaen klo 8:30)
Kelan päätoimitalossa Helsingissä (Nordenskiöldinkatu 12, Taka-Töölö).
Kela, Eläketurvakeskus ja Verohallinto järjestävät nyt 12. kerran infotilaisuuden ulkosuomalaisten sosiaaliturvasta. Pääasiallisena kohderyhmänä ovat ulkomaille muuttaneet tai muuttoa suunnittelevat työntekijät ja eläkeläiset.
Ohjelmassa on lyhyitä tietoiskuja ja keskustelua sosiaaliturvaan ja verotukseen liittyvistä ajankohtaisista asioista. Tietoiskujen jälkeen pidetään Kysy asiantuntijalta -tunti, jolloin voit rauhassa selvitellä omaa asiaasi eri organisaatioiden asiantuntijoiden kanssa.
Ohjelma
Klo 8:30 Ilmoittautuminen
Klo 9 Jakautuminen ryhmiin (työntekijät ja eläkeläiset)
Klo 9 - 12
- Tietoisku ulkomailla työskenteleville tai sitä suunnitteleville
- Tietoisku ulkomailla asuville, ulkomaille muuttoa harkitseville tai ulkomailta eläkettä saaville eläkeläisille
Luennot pidetään samanaikaisesti lähekkäisissä luentosaleissa.
Klo 12 - 13 Kysy asiantuntijalta -tunti Tule asiantuntijan luokse oman kysymyksesi kanssa.
Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset 21.8. mennessä:
Kelan hallinto-osasto, Kansainväliset asiat -ryhmä,
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai +358 20 634 1416
Ilmoita samalla osallistutko työntekijöiden vai eläkeläisten tietoiskuun.
Vuoden 2013 kesätilaisuuden esityksiin voit tutustua osoitteessa www.kela.fi/tapahtumat .
 
 
Suomen Sillasta tänäkin vuonna kaksi nettilehteä
 
Viime vuoden tapaan Suomen Silta -lehdestämme julkaistaan tänä vuonna kaksi vain Internetissä ilmestyvää lehteä ja neljä painettua, paperilehteä.
Nettilehdistä ensimmäinen oli kakkosnumero, mikä on luettavissa kotisivuillamme www.suomi-seura.fi. Lehden pääset lukemaan klikkaamalla etusivulla olevaa lehden kantta. Neloslehti on myös Internet-lehti. Syys- ja marraskuussa ilmestyvät lehdet ovat paperilehtiä.
 
 
Vastauksia rajat ylittävän terveydenhuollon kysymyksiin verkosta
 
Tarvitaanko lähete, jos haluaa saada hoitoa ulkomailla tai tulla Suomeen hoitoon?
Miten ulkomailla annetusta hoidosta aiheutuneet kustannukset korvataan potilaalle?
Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste on julkaissut verkkosivuillaan lähes sata usein kysyttyä kysymystä vastauksineen rajat ylittävästä terveydenhuollosta. Kysymykset on koottu erityisesti henkilöasiakkailta ja julkiselta terveydenhuollolta.
Vastauksista löytyy tietoa mm. hoitoon hakeutumisesta ulkomaille, ennakkoluvan saamisesta, kustannusten korvauksista sekä kielikysymyksistä ja hoitoa koskevista potilasasiakirjoista. Lisäksi kysymyksissä on monelle kesälomamatkailijalle ajankohtainen tietopaketti eurooppalaisesta lääkemääräyksestä.
Kysymykset ja vastaukset on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi osoitteissa
http://www.kela.fi/yhteyspiste/ukk
http://www.kela.fi/web/sv/kontaktpunkt/fragor
http://www.kela.fi/web/en/contactpoint/faq
 
Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste
Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste tarjoaa tietoa terveyspalvelujen käyttämisestä ulkomailla. Yhteyspisteestä saa tietoa myös siinä tapauksessa, kun ulkomailla asuva haluaa käyttää terveyspalveluja Suomessa. Yhteyspiste palvelee puhelimitse numerossa 020 634 0400 arkisin klo 9 - 16 ja sähköpostitse osoitteessa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Tietoja rajat ylittävästä terveydenhuollosta löytyy yhteyspisteen verkkosivuilta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
www.kela.fi/yhteyspiste
www.fpa.fi/kontaktpunkt
www.kela.fi/contactpoint
 
 
Suomen ja Intian sosiaaliturvasopimus tulee voimaan elokuussa
 
Suomen ja Intian välinen sosiaaliturvasopimus tulee voimaan 1. elokuuta 2014. Sopimus vaikuttaa Suomen ja Intian välillä muuttavien henkilöiden sosiaaliturvaan ja koskee erityisesti työeläkkeitä. Sopimus ei koske Kelan etuuksia.
Suomen ja Intian sosiaaliturvasopimus vaikuttaa Suomessa ainoastaan työeläkejärjestelmän eläkkeisiin. Sopimus ei koske Kelan kansaneläkettä tai muita Kelan etuuksia.
Esimerkiksi Suomesta Intiaan työkomennukselle lähetettävän työntekijän oikeus Kelan hoitamaan sosiaaliturvaan määräytyy jatkossakin yksinomaan Suomen oman lainsäädännön perusteella. Maiden välinen sosiaaliturvasopimus ei vaikuta sosiaaliturvan määräytymiseen. Intiasta Suomeen työntekijänä tai muulla perusteella tulevan henkilön oikeus Kelan hoitamaan sosiaaliturvaan ei myöskään määräydy miltään osin sopimuksen perusteella.
 
Yli vuodeksi Intiaan työkomennukselle lähtevän
on haettava sosiaaliturvaan kuulumista
Yli vuodeksi Intiaan työkomennukselle lähtevän työntekijän on yhdessä työnantajansa kanssa haettava ulkomaantyön ajalle Suomen sosiaaliturvaan kuulumista. Näin on toimittava siitä huolimatta, että Eläketurvakeskus tekee oman ratkaisunsa työntekijän työeläkevakuuttamisesta Suomessa, ja antaa lähetetyn työntekijän todistuksen.
Myös muun syyn kuin työkomennuksen vuoksi Intiassa oleskelevien on ilmoitettava ulkomailla oleskelusta Kelalle, jotta oikeus Kelan etuuksiin voidaan selvittää.
Intiasta Suomeen tulevat lähetetyt työntekijät voivat hakea Kelasta Suomen sosiaaliturvaan kuulumista.
Suomen ja Intian välinen sosiaaliturvasopimus allekirjoitettiin kesäkuussa 2012, ja eduskunta hyväksyi sopimusta koskevan lain viime syksynä.
 
 
Uusi sivu Infopankissa perheenjäsenille
 
Infopankki (http://www.infopankki.fi/fi) antaa tietoa Suomeen muutosta, Suomessa elämisestä ja Suomesta suomen lisäksi 13 kielellä.
Infopankissa on nyt enemmän tietoa Suomeen perhesyistä muuttaville. Infopankin uusi Perheenjäsen-sivu on tarkoitettu erityisesti Suomeen muuttajalle, jonka perheenjäsen asuu Suomessa. Uusi kokonaisuus täydentää Infopankin Perhe Suomeen ja Perhe -sisältöjä.
Perheenjäsen-sivu on suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, viroksi, ranskaksi, somaliksi, espanjaksi, turkiksi, albaniaksi, kiinaksi, kurdiksi, persiaksi ja arabiaksi.
 
Infopankissa tietoa MAVA-koulutuksesta
Infopankin Koulutus-osioon on koottu tietoa ammatilliseen koulutukseen valmistavasta koulutuksesta maahanmuuttajille (MAVA). Hakuaika MAVA-koulutukseen on käynnissä ja se päättyy 25.7.2014. Tietoa koulutuksesta on Infopankissa 12 kielellä. Linkkiä saa mielellään jakaa:
www.infopankki.fi/fi/elama-suomessa/koulutus/peruskoulun-jalkeen/ammatilliseen-koulutukseen-valmistava-koulutus

Finnishcourses.fi-palvelussa uusia kielikoulutuksen järjestäjiä
Helsingin seudulla on nyt 25 järjestäjää, jotka tiedottavat kurssihaussa kaikille avoimista suomen ja ruotsin kielen kursseista. Lisäksi palvelussa on tietoa Tampereen seudun kursseista. Finnish-British Society ja Suomen Raamattuopisto liittyivät kurssihakuun keväällä.
Tutustu kurssitarjontaan: www.finnishcourses.fi
 
 
Muistathan maksaa jäsenmaksusi?
 
Muistathan maksaa jäsenmaksusi vuodelle 2014. Vuonna 2014 pääjäsenen jäsenmaksu on 28 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 14 euroa. Jäsenmaksullasi saat Suomen Silta -lehden, palvelumme ja muita jäsenetuja.
Valuuttamääräisen jäsenmaksun suuruuden saat selville ottamalla yhteyttä edustajaamme a.o. maassa tai Suomi-Seurasta Päivi Kukkakorvelta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).
Järjestöjen jäsenmaksut:
Suomi-Seuran jäsenenä olevien järjestöjen jäsenmaksut ovat vuonna 2014:
alle  100 jäsentä                   90 euroa
100-499 jäsentä                  150 euroa
500-999 jäsentä                  300 euroa
yli 1 000 jäsentä                 450 euroa
Jäseninä olevat järjestöt, joilla on kirjasto, saavat vuodessa 20 lahjoituskirjaa Suomi-Seurasta.
Jäsenmaksunne on ehdottoman tarpeellinen niin Suomi-Seura ry:n kuin ulkosuomalaisparlamentin työn turvaamiseksi. Ulkosuomalaisparlamentilla ei ole omaa rahoitusta.
Vain Suomi-Seura ry ja ulkosuomalaisparlamentti ajavat ulkosuomalaisten asioita Suomessa.
 
 
Turun lentoasema on suljettu lähes koko heinäkuun
 
Turun lentoasemalla tehdään kesällä liikennealueiden peruskorjaustöitä. Töiden takia lentoasema on suljettu heinäkuussa neljä viikkoa, eikä lentoliikennettä ole 30.6. - 27.7.2014 välisenä aikana.
Lentoaseman liikennealueella peruskorjataan päällystettyjä alueita kiito- ja rullaustiellä sekä asematasolla. Asematasolle rakennetaan lisäksi neljä uutta lentokoneen pysäköintipaikkaa.
 
Helsingistä suoraan Pisaan ja Biarritziin
 
Finnairin suorat kesälennot Helsinki-Vantaalta Italian Pisaan ja Ranskan Biarritziin alkoivat juhannuksen jälkeen. Kesäkohteisiin lennetään kaksi kertaa viikossa.
Finnair operoi molempia reittejä Helsinki-Vantaan lentoasemalta 9.8. asti.
Lentopäivät Pisaan ovat maanantai ja perjantai sekä Biarritziin tiistai ja lauantai. Lentoaika Airbus A319 -koneilla on Pisaan alle kolme ja puoli, Biarritziin alle neljä tuntia.
 
Suora lentoyhteys Chicagon ja Helsingin välillä
 
American Airlines lentää jälleen kesälomakaudella Chicagosta Helsinkiin. Suoria lentoja operoidaan 18. elokuuta asti.
Lennot Yhdysvaltain kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin, Chicagoon lähtevät Helsinki-Vantaalta joka päivä kello 14:30. Lento Chicagosta laskeutuu aamulla kello 8:30.
 
Visbyn kesälennot käynnistyivät
 
Flybe aloitti perinteiset kesälomakauden lennot Gotlannin saarelle Visbyhyn 12. kesäkuuta.
Flybe lentää Visbyn ja Helsingin välillä 31. elokuuta 2014 asti tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin.
Yhdensuuntaisten lentojen hinnat reilun tunnin lennolle Gotlantiin alkavat 69 eurosta. 2–11-vuotiaat matkustavat 33 prosentin alennuksella aikuisen verottoman lentolipun hinnasta.
 
Uusia lentoyhteyksiä Venäjälle Helsingistä
 
Yhteydet Helsinki-Vantaalta Venäjälle paranevat entisestään, kun Finnair avaa suorat reitit Nizhny Novgorodiin, Samaraan ja Kazaniin. Lennot Nizhny Novgorodiin alkavat 25. heinäkuuta, Samaran Kurumotšin kansainväliselle lentoasemalle 7. elokuuta ja Kazaniin 18. elokuuta.
Lennoilta on hyvät yhteydet Finnairin Euroopan-kohteisiin. Samalla paranevat myös suomalaisten ja eurooppalaisten matkustajien yhteydet Venäjälle.
Uudet reitit lennetään Flyben Embraer E90 -koneilla.
 
Savonlinnan Oopperajuhlille lentäen
 
Savonlinnan Oopperajuhlia vietetään 4.7.–2.8. Flyben lentoaika Helsingistä Savonlinnaan on noin 55 minuuttia ja hinnat alkavat 35 eurosta. Lentoliput voi ostaa Flyben verkkosivuilta.
Tänä kesänä Oopperajuhlien kohokohta on suomalainen ooppera Kullervo. Osittain Kalevalaan perustuvan tarinan on ohjannut Kari Heiskanen ja nimiroolissa on Suomen eturivin baritoni Tommi Hakala. Oopperajuhlien ohjelma: http://www.operafestival.fi/
www.finavia.fi
 
Jäsenmaksut voi nyt maksaa kotisivullamme
 
Henkilökohtaiseksi jäseneksemme liittyminen, jäsenyyden uusiminen, lahjajäsenyyden ostaminen ja järjestöjäsenmaksun maksaminen pankki- tai luottokortilla (Visa, Eurocard, MasterCard) onnistuu nyt Internet-sivuillamme www.suomi-seura.fi. Jäsenasiat-sivulla olevasta linkistä ”Liittyminen” pääset kyseiselle sivulle.
Jos olet jo jäsen, mainitse ”lisätietoja”-kohdassa jäsennumerosi.
Suomi-Seura ry:n jäsenenä olevien yhdistysten ja järjestöjen jäsenet eivät ole henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäseniä. Jäsenetumme saadakseen henkilön on oltava henkilökohtaisesti jäsenemme.
Jäsenmaksullanne tuette Suomi-Seuran sekä ulkosuomalaisparlamentin työtä ulkosuomalaisten puolesta
 
Suomi-Seuran jäsenmaksut voi maksaa myös jäsensihteereille
 
Muistattehan, että Suomi-Seuran jäsenmaksun voi maksaa myös eri maissa asuville jäsensihteereillemme ja edustajillemme. Heidän tietonsa löytyvät nettisivuiltamme www.suomi-seura.fi (jäsenasiat) ja Suomen Sillan numerosta 1/2014.
Voitte ottaa jäsenmaksua koskevissa kysymyksissä myös yhteyttä Suomi-Seuraan Päivi Kukkakorpeen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 
Jäsenten sähköpostiosoitteet ja syntymävuodet kootaan Suomi-Seuraan
 
Pyydämme teitä ystävällisesti ilmoittamaan Suomi-Seura ry:n jäseninä henkilökohtaisesti oleville jäsenillenne, että toivomme heidän toimittavan sähköpostiosoitteensa Suomi-Seuraan ja pitävän niin sähköposti- kuin postiosoitteensa ajan tasalla rekisterissämme. Pyydämme jäseniä ilmoittamaan meille myös syntymävuotensa, mikäli he eivät ole sitä tehneet aiemmin.
Kokoamme jäsentemme sähköpostiosoitteet rekisteriimme, jotta voimme jatkossa tiedottaa entistä tehokkaammin ja nopeammin ajankohtaisista Suomi-Seuraa koskevista asioista ja uutisista, esimerkiksi Suomen Sillan nettilehden ilmestymisestä ja koulutustapahtumista.
Henkilön on oltava henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäsen saadakseen jäsenetumme. Jäsenyys jäsenenämme olevassa ulkosuomalaisyhdistyksessä tai -järjestössä ei riitä henkilökohtaiseen Suomi-Seuran jäsenyyteen.
Sähköpostiosoitteet sekä lähettäjän nimi, osoite ja maa sekä jäsennumero lähetetään osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
 
Kotisi maailmalla -blogi


Suomi-Seura ry:llä on oma blogi, nimeltään Kotisi maailmalla. Niin ulkosuomalaiskentältä kuin Suomen kamaraltakin riittää kerrottavaa, joten tule mukaan seuraamaan asioita, tarinoita sekä tunnelmia meiltä ja muualta. Kommenttien ja terveisten jättäminen on sallittua ja varsin suotavaa!
Blogi on osoitteessa: http://suomiseurary.wordpress.com/
Blogiin on linkki myös Suomi-Seuran kotisivulta www.suomi-seura.fi (Blogi).


Suomi-Seura ry:n jäsenenä tuet työtä ulkosuomalaisten puolesta
 
Taloustilanteen kiristyminen aiheuttaa monenlaisia säästötoimia myös Suomessa, ja säästöt ulottuvat myös kolmanteen sektoriin, eli järjestöihin, joilla on yleensä niukat resurssit muutenkin. Tämä koskee myös Suomi-Seura ry:tä, joka on ainut ulkosuomalaisia edustava ja heidän asioitaan hoitava taho Suomessa.
Ulkosuomalaisten etu-, asiantuntija- ja palvelujärjestö Suomi-Seura ry on vuodesta 1927 lähtien toiminut ulkosuomalaisten siteenä Suomeen ja Suomen siteenä ulkosuomalaisiin.
Seuran neuvontapalvelu neuvoo mm. Suomesta muutossa ja paluussa Suomeen, sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa sekä järjestää koulutustilaisuuksia ja laatii maastamuuttoon ja paluumuuttoon liittyviä oppaita. Seura jakaa apurahoja ulkosuomalaisten yhdistyksille ja tiedotusvälineille. Seura järjestää vuosittaisen suomen kielen kurssin ulkosuomalaisille ja heidän jälkeläisilleen. Ulkosuomalaisparlamentti perustettiin vuonna 1997 Suomi-Seuran aloitteesta, ja seura toimii USP:n sihteeristönä.
Suomi-Seura ja ulkosuomalaisparlamentti ajavat ulkosuomalaisten asioita Suomessa konkreettisesti tapaamalla jatkuvasti muun muassa ministereitä, kansanedustajia ja virkamiehiä. Ulkosuomalaisparlamentin tähänastisista saavutuksista merkittävimpiä ovat muiden muassa kaksoiskansalaisuus, ulkomaille maksettavien eläkkeiden verotuksen korjaus, suomenkielisen harjoittelijaohjelman saaminen ulkosuomalaisten hoivakoteihin ja Suomi-koulujen tuen korottaminen. Muistutamme, että ulkosuomalaisparlamentilla ei ole omaa rahoitusta, eli seura rahoittaa myös sen toiminnan.
Lisäksi seura julkaisee jäsenlehteä ja seuran kautta voi tilata suomalaisia tuotteita. Seuran jäsenet saavat kattavaa neuvontaa, alennuksia seuran koulutuksista, monista tuotteista (mm. monien kustantajien kirjoista) ja palveluista sekä jäsenlehden.
Jos Suomi-Seuraa ei olisi, ei olisi siis mm. näitäkään asioita:

  • - ulkosuomalaisparlamenttia
  • - ulkosuomalaisten jatkuvaa ja aktiivista edunvalvontaa Suomessa
  • - suoraa yhteyttä Suomen valtiovaltaan ja viranomaisiin
  • - asiantuntevaa henkilökohtaista neuvontaa Suomesta muuttajille ja Suomeen palaajille
  • - apurahoja ulkosuomalaisjärjestöille ja -medialle ja tukea Suomi-kouluille
  • - kielikurssia ulkosuomalaisille
  • - kirjalahjoituksia ulkosuomalaisjärjestöille
  • - ulkosuomalaisille suunnattua tiedotusta heitä koskevista asioista
  • - Suomen Silta -lehteä

Suomi-Seura ry tarvitsee toimintansa jatkumisen tueksi jäsenistöä – niin entisten jäsenten pysymistä jäseninä kuin runsaasti uusia jäseniä. Tukekaa ulkosuomalaisten ainoan edunvalvojan työtä liittymällä jäseneksi niin järjestönä kuin yksityishenkilöinä, kertokaa Suomi-Seurasta tilaisuuksissanne ja kehottakaa sukulaisianne ja ystäviänne liittymään jäseneksi. Kukaan muu ei aja ulkosuomalaisten asioita Suomessa. Maailmalla toimivien Suomi-seurojen jäsenet eivät ole Suomi-Seura ry:n jäseniä henkilökohtaisesti, vaikka seura olisikin Suomi-Seura ry:n jäsenjärjestö.  Suomi-Seura ry:n jäsenedut saadakseen on siis oltava henkilökohtaisesti jäsenemme. Henkilöjäsenen jäsenmaksu on 28 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 14 euroa.
Ota yhteyttä: www.suomi-seura.fi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh./tel. +358-9-6841210, fax +358-9-68412140
 
Lahjoituskirjojen anomuslomake lähetetään pyynnöstä
 
Suomi-Seura ry lahjoittaa kullekin jäsenenään olevalle ulkosuomalaisjärjestölle 20 suomalaista kirjaa vuodessa. Ehtona on jäsenmaksun maksamisen lisäksi se, että järjestöllä on kirjasto, josta järjestön jäsenet voivat lainata kirjoja.
Lahjoituskirjavalikoimissamme on monenlaista luettavaa niin aikuisille kuin lapsille.
Lähetämme anomuslomakkeen kirjatilausta varten pyynnöstänne teille joko postitse, sähköpostilla tai faksaamalla. Muistakaa merkitä lomakkeeseen kirjoja koskevat toiveenne.
Entiseen tapaan toivomme, että joku edustajanne hakisi kirjat toimistostamme Suomessa käydessään, koska kirjojen lähettäminen maailmalle on erittäin kallista, ja siten säästyneet rahat voimme käyttää uusien kirjojen hankintaan. Mikäli nouto ei ole mahdollista, postitamme kirjat.
 
Sutinat on myös Internetissä
 
Sutinat-tiedotteemme on luettavissa Suomi-Seura ry:n Internet-sivulla www.suomi-seura.fi kohdassa ”Ajankohtaista”. Jos esimerkiksi kadotat sähköpostissa saamasi Sutinat, voit käydä lukemassa sen ja aiempiakin Sutinoita kotisivultamme.
 
Suomi-Seuran jäsenille alennuksia Suomen Retkeilymajajärjestöltä
 
Suomi-Seura ry:n jäsenet saavat Suomessa Hostelling Internationaliin kuuluvan Suomen Hostellijärjestön hostelleista 10 % alennuksen majoituksesta. HI-hostelleja on kautta Suomen noin 50 kappaletta.
Ulkomailla kansainvälisellä hostellikortilla saa 10 % alennuksen majoituttuessa Hostelling International -verkoston hostelleihin. Kansainvälisen hostellikortin hinnasta Suomi-Seuran jäsenet saavat viiden euron alennuksen. Lisätietoja jäseneduista: www.hostellit.fi/info/jasenjarjestot/jasenedut.
Tutustu myös SRM:n Hostelliviestiin: http://hostelliviesti.fi/tag/srm/
facebook.com/hostellit.fi
foursquare.com/hifinland
twitter.com/HIFinland
 
Anna Suomi-Seuran jäsenyys lahjaksi
 
Suomi-Seura ry:n jäsenyys on hyvä lahja: jäsenlehden Suomen Sillan lisäksi jäsenet saavat alennuksia koulutuksistamme, oppaistamme, Tuotevälityksen tuotteista ja lukuisista liikkeistä Suomessa. Jäsenmaksulla tuet työtämme ulkosuomalaisten etujen edistäjänä.
Mikään muu taho ei tee tätä työtä eli toimi ulkosuomalaisten edustajana Suomessa.
 
Suomi-Seura ja USP ovat Facebookissa
 
Suomi-Seura ry ja ulkosuomalaisparlamentti tiedottavat myös Facebookissa. Tervetuloa faneiksemme ja saamaan tiedotteitamme myös sitä kautta!
 
Hyvässä seurassa jo 87 vuotta: Suomi-Seura ry vuodesta 1927
 
Suomi-Seura ry on ulkosuomalaisten etu-, neuvonta- ja asiantuntijajärjestö, joka tarjoaa ulkomaille muuttaville, siellä asuville ja Suomeen palaaville neuvontaa mm. sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa sekä paluumuuttoon liittyvissä kysymyksissä, koordinoi yli 20 maassa toimivaa tukihenkilöverkostoa ja toimii vuonna 1997 perustetun ulkosuomalaisparlamentin sihteeristönä. Kesäisin seura järjestää Helsingissä suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin seminaarin ulkosuomalaisille, heidän jälkeläisilleen ja puolisoilleen sekä muille Suomesta ja suomen kielestä kiinnostuneille. Seura julkaisee kuudesti vuodessa ilmestyvää Suomen Silta -lehteä.
Lisätietoja: www.suomi-seura.fi
 
Seuraava järjestötiedote ilmestyy elokuun alussa.
 
Mikäli haluat liittää postituslistalle uuden yhdistyksen tai erota listalta, lähetä viesti osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Mariankatu 8, FI-00170 Helsinki, Finland, Tel: (+358-9) 684 1210, Fax: +(358-9) 6841 2140
http://www.suomi-seura.fi, e-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Julkaisu SUOMEN SILTA Magazine