user_mobilelogo

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö:
 
Terveiset Helsingistä, missä poikkeuksellisen aikainen ja lämmin kevät vaihtui viime viikolla tuntuvasti viileämpään säähän. Lämpötilan on luvattu kuitenkin nousevan tuntuvasti lähipäivinä.
Tällä viikolla kokoontuu ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistö kevätkokoukseensa Helsinkiin. Luvassa on jälleen tiukkatahtiset kaksi päivää, kun puhemiehistö käy keskustelemassa ulkosuomalaisten asioista valtiovallan edustajien kanssa.
Toivomme, että te ulkosuomalaisparlamentin jäsenjärjestöt osallistutte kyselyymme, jotta saamme näkemyksiänne USP:n toiminnasta. Vastausaikaa on juhannukseen asti.
Entiseen tapaan toivomme, että kävisitte mahdollisuuksien mukaan noutamassa lahjoituskirjat toimistostamme. Jäsenenämme olevat järjestöt, joilla on jäsenten käytössä oleva kirjasto, saavat vuodessa 20 lahjoituskirjaa. Muistakaa tarkistaa ennen käyntiänne, että jäsenmaksu on maksettu.
 
Parhain terveisin,
Suomi-Seura ry

 
 
Jarmo Virmavirta jatkaa Suomi-Seuran puheenjohtajana
 
Professori Jarmo Virmavirta on valittu jatkamaan ulkosuomalaisten etujärjestön Suomi-Seura ry:n puheenjohtajana. Valinta tehtiin Suomi-Seuran vuosikokouksessa 14.4.2014 Helsingissä. Virmavirta toimii myös Suomi-Seuran aloitteesta vuonna 1997 perustetun ulkosuomalaisparlamentin puhemiehenä parlamentin sääntöjen mukaisesti.
Seuran varapuheenjohtajina jatkavat vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet ja suurlähettiläs Ilkka Ristimäki.
Uusiksi johtokunnan jäseniksi valittiin kansanedustaja, terveydenhuollon maisteri Sari Sarkomaa, kansanedustaja, liikuntaneuvos Juha Väätäinen, taiteilija Lasse Kempas ja valtiopäiväneuvos Markus Aaltonen.
Jarmo Virmavirta valittiin Suomi-Seuran puheenjohtajaksi ensimmäiselle kaudelle vuoden 2013 vuosikokouksessa.
 
 
USP:n puhemiehistö kokoontuu kevätkokoukseensa
 
Ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistö kokoontuu kevätkokoukseensa Helsinkiin torstaina ja perjantaina 8. - 9. toukokuuta.
Kaksipäiväisen kokouksen aikana puhemiehet keskustelevat sisäministeriön poliisiosaston kanssa ulkomailla myönnettyjen passien haasteista ja siitä, miten tulevaisuudessa ulkosuomalaisten passinhakua voitaisiin helpottaa. Opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikön Anita Lehikoisen kanssa puhemiehistö keskustelee ulkosuomalaislasten ja -nuorten äidinkielen ja kulttuurin tukemisesta, ml. Suomi-koulujen tilanteesta ja rahoituksesta.
Yleisradioon tuomme viestiä erityisesti Ruotsista, jossa TV Finlandin viimeaikainen tilanne on aiheuttanut paljon kohua, ja niiltä ulkomailla asuvilta suomalaisilta, jotka maksavat Yle-veroa mutta kokevat, että saavat kovin vähän vastinetta rahoillensa.
Suomi 100 -juhlakomitean pääsihteerin Hannu Hyttisen kanssa puhemiehistö keskustelee siitä, miten ulkosuomalaiset voivat olla mukana Suomen 100-vuotisjuhlissa.
Keskusteluissa ulkoasiainministeriön uuden valtiosihteerin Peter Stenlundin kanssa käsitellään ulkoasiainhallinnon ja ulkosuomalaisten yhteisistä asioista: konsulipalvelut, kunniakonsulit, ulkomailla myönnetyt passit ja niiden hinta sekä ulkoasiainhallinnon ja ulkosuomalaisten yhteistyö Team Finland -hengessä.
Ulkosuomalaisparlamentin kotisivujen Ajankohtaista-sivulta (www.usp.fi) voit lukea kokouksesta enemmän kokouksen jälkeen. USP:n kotisivulla julkaistaan myös kokouksen pöytäkirja.
 
 
Ulkosuomalaisparlamentin jäsenjärjestökysely 2014
 
Ulkosuomalaisparlamentti tarvitsee jokaisen jäsenjärjestön näkökulman työhönsä, jotta se kehittyisi ja pysyisi ulkosuomalaisten asialla Suomessa jatkossakin. Nyt keräämme jäsenjärjestöjemme mielipiteet yhteen ensimmäistä kertaa kymmenen vuoden jälkeen jäsenjärjestökyselyn avulla. Kyselyyn voivat vastata kaikki, joilla on järjestönsä puolesta kokemusta USP:n työstä, jotka ovat osallistuneet parlamentti-istuntoon tai muuten vain ovat kiinnostuneita ulkosuomalaisten etujen ajamisesta sekä Suomessa että uudessa kotimaassaan.
Anna siis hetki ajastasi, vastaa kyselyyn ja auta meitä auttamaan ulkosuomalaisia tulevaisuudessakin. Kysely on auki juhannukseen 2014 asti.
Käsittelemme kaikki vastaukset luottamuksellisesti. Kaikki palaute on tervetullutta!
Kyselyyn pääset USP:n kotisivujen kautta: www.usp.fi/ajanko/index2.php?sivu=964&kieli=fi
Jos mieluimmin vastaat englanniksi tai ruotsiksi, pääset kyselyn kieliversioihin USP:n kotisivujen kautta.
English FEP Survey page: www.usp.fi/toiminta/index2.php?sivu=964&kieli=uk
Den svenskspråkiga UFP enkäten: www.usp.fi/ajanko/index2.php?sivu=964&kieli=se
 
 
Suomi-Seuran infopäivät 2014
 
Paluumuuttajan infopäivä järjestetään perjantaina 15.8.2014 kello 10 - 14.
Tilaisuus on Suomi-Seuran jäsenille maksuton, muille hinta on 30 euroa.
Eläkepäiviksi ulkomaille -infopäivä järjestetään perjantaina 26.9.2014 kello 10 – 14. Hinta on Suomi-Seuran jäsenille 50 euroa ja muille 70 euroa. Hinta sisältää aamupalan, tietoiskut ja Eläkepäiviksi ulkomaille -oppaan.
Tilaisuuksiin pyydetään ennakkoilmoittautumista Suomi-Seuraan.
Infopäivät järjestetään Suomi-Seura ry:n tiloissa Helsingissä.
Ota yhteyttä neuvontapalveluumme puhelimitse, sähköpostilla tai kirjeitse. Olet tervetullut myös toimistoomme, jossa voit samalla tutustua erilaisiin muuttajan oppaisiin ja infomateriaaleihin.
Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 3. krs, 00170 Helsinki, p. +358-(0)9-684 1210,
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., www.suomi-seura.fi
 
 
Uusi Pohjoismainen sosiaaliturvasopimus voimaan toukokuussa
 
Pohjoismainen sosiaaliturvasopimus on uudistettu. Uusi sopimus tuli voimaan 1.5.2014. Se täydentää EU-asetusten määräyksiä ja korvaa 1.8.2004 alkaen voimassa olleen sopimuksen. Pohjoismaisen sosiaaliturvasopimuksen tarkoitus on helpottaa ihmisten liikkumista Pohjoismaiden välillä.
Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin välillä liikkuviin henkilöihin sovelletaan yleensä EU:n sosiaaliturva-asetuksen määräyksiä. Tätä asetusta noudatetaan kaikissa Pohjoismaissa. Uuden sopimuksen perusteella sopimuksen piiriin kuuluvat myös sellaiset muuttajaryhmät, joihin ei muuten sovellettaisi EU-asetusta. Näitä ovat mm. kolmansien maiden kansalaiset, jotka liikkuvat Tanskan ja muiden Pohjoismaiden välillä. Sopimus koskee myös Grönlantia ja Färsaaria erikseen ilmoitettavasta ajankohdasta alkaen.
Moni nykyisen sosiaaliturvasopimuksen erityismääräyksistä on säilytetty myös uudessa sopimuksessa. Esimerkiksi työttömyysturvaa koskeva niin sanottu 5 vuoden paluuoikeusmääräys säilyy ennallaan. Tämän mukaan toisesta Pohjoismaasta Suomeen palaavan työskentelyhistoria toisessa Pohjoismaassa voidaan hyväksyä suoraan Suomen työttömyyspäivärahan työssäoloehtoon. Edellytyksenä kuitenkin on, että hän on viimeisten 5 vuoden aikana työskennellyt Suomessa tai saanut Suomesta työttömyyspäivärahaa. Lisäksi sairaustapauksissa kotimatkasta aiheutuvat lisäkustannukset korvataan Pohjoismaiden välillä kuten ennenkin.
Uuden sopimuksen mukaan työttömyyspäivärahan kustannusten korvaamisesta luovutaan Pohjoismaiden välillä. Lisäksi sopimus velvoittaa Pohjoismaiden laitoksia lisäämään keskinäistä yhteistyötä rajaesteiden poistamiseksi mm. asiakkaan kuntoutusasioissa.
Pohjoismaisessa sopimuksessa sovitaan tarkemmin myös asumisen määrittelystä epäselvissä tilanteissa. Henkilön asuminen ratkaistaan Pohjoismaissa maan kansallisen lainsäädännön mukaisesti. Jos kuitenkin syntyy epäselvyyttä asiakkaan asuinmaasta, sosiaaliturvalaitokset pyrkivät EU-asetuksen mukaisesti määrittämään asuinmaan. Jos näinkään ei voida selvittää asiakkaan asuinmaata, voidaan hänen asuinpaikkansa pohjoismaisissa muuttotilanteissa vastedes ratkaista sen mukaan, missä hän on kirjoilla. (Kela: www.kela.fi)
 
 
Youth Camp for Finnish Expatriates
Ulkosuomalaisten nuorten leiri
 
The Metsäkartano camp for expatriate youth will be held on August 4 – 11, 2014 in Rautavaara, Finland.
The purpose of this camp is to gather Finnish expatriate youth of 13 - 16 years of age from different countries, and to have wonderful experiences in one of the leading youth destinations of Finland.
The activities include outdoor and indoor sports, cultural activities and handicrafts, nature experiences, and Finnish language workshops. The environment surrounding Metsäkartano is the most spectacular wilderness nature including nature protections areas and a national park.
Participation fee 399 euros includes:
- Accommodation in 2 - 4 person rooms
- Full board
- Camp programme and free use of the Metsäkartano equipment during activities
- Youth leader / guide during the whole week
Welcome to a unique and unforgettable summer camp experience in Metsäkartano!
Lisätietoja & ilmoittautumiset 30.6. mennessä / Further information and registrations by June 30:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Inquiries:
Tuula Laakkonen
PL 16, Metsäkartanontie 700
73901 Rautavaara
Tel. +358 40 83 96 352
Fax +358 17 780 026
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.metsakartano.com
www.facebook.com/metsakartano
 
 
Löydä halvat lennot Suomeen
 
Vertaa halvat lennot helposti ja nopeasti. Kaikki kohteet ja satoja lentoyhtiöitä.
Löydä edulliset lennot Suomeen täältä: http://www.vertaa.fi/lentoliput/?utm_source=fifi&utm_medium=textlink&utm_content=textlink&utm_campaign=suomiseura
 
 
Verkkokauppojen tarjoukset kätevästi Internetissä
 
Alennuskoodi.fm on vuonna 2012 perustettu sekä ulkomaisten että kotimaisten verkkokauppojen alennuksia ja tarjouksia kokoava sivusto, jonka avulla voit säästää verkko-ostoksistasi jopa kymmeniä prosentteja. Kannattaakin aina tarkistaa aina ennen minkä tahansa tuotteiden tilaamista netistä, josko kyseiseen kauppaan olisi tarjolla alennuskoodi.
Suosituimpia alennuskoodeja tarjoavia verkkokauppoja ovat esimerkiksi Zalando ja CDON.com. Sivuston taustalla on ulkosuomalaisen perustama yritys, joka tarjoaa nykyaikaisia kiinnostavia verkkopalveluita asiakkailleen.
Alennuskoodi.fm -> http://www.alennuskoodi.fm
Zalando -> http://www.alennuskoodi.fm/tarjoukset/zalando/
CDON.com -> http://www.alennuskoodi.fm/tarjoukset/cdon/
 
 
Kauppalehti Digitilaus tuo talousuutiset maailmalle
 
Aina välillä Suomen talousuutisia on mukava seurata hieman etäämmältä.
Kauppalehti Digitilaus tuo Suomen ja maailman talousuutiset sinne, missä sinä olet. Uutisten lukeminen on nopeaa ja helppoa älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella 24/7.
Kauppalehti Digitilaus antaa sinulle rajattoman lukuoikeuden Kauppalehden sähköiseen uutissisältöön ja -palveluihin. Saat päivän lehden joka arkiaamu ja luettavissasi ovat myös aiemman kahden viikon numerot. Lisäksi voit seurata Markkinauutisia ja pörssiä, tutkia protestilistaa ja tutustua uutisarkistoon. Nyt tilaukseen kuuluu myös talousaikakauslehti Optio iPadissa.
Tee Kauppalehti Digitilaus osoitteessa: http://www.kampanjat.kauppalehti.fi/suomiseura  


 
Siirtolaisuusinstituuttiin ruotsinkielinen keskus:
 
Pohjanmaalla on virinnyt tarve kehittää suomenruotsalaisen muuttoliikkeen tutkimusta ja arkistointia. Siirtolaisuusinstituutin hallitus perusti kokouksessaan 26.3. suomenruotsalaisen muuttoliikekeskuksen nimeltään ”Migrationscentret för Svenskfinland vid
Migrationsinstitutet”. Keskus tulee osaksi Siirtolaisuusinstituutin Pohjanmaan aluekeskusta, joka sijaitsee Seinäjoella. Ruotsinkielinen keskus toimii Kruunupyyn kunnassa sijaitsevan kansalaisopiston tiloissa. Kansalaisopisto tunnetaan aktiivisena maahanmuuttajien kotouttamisessa, samoin siellä on jatkuvasti toimintaa liittyen siirtolaisuuteen.
Siirtolaisuusinstituuttiin Turkuun on vuosikymmenien aikana kerätty mittava siirtolaisrekisteri ulkomaille muuttaneista. Samoin instituutin laaja kirjasto käsittää myös suomenruotsalaiseen muuttoliikkeeseen liittyvää kirjallisuutta. Uudella valtakunnallisella keskuksella onkin tärkeä tehtävä suomenruotsalaiseen siirtolaisuuteen liittyvän tutkimus-, näyttely- ja konferenssitoiminnan kehittämisessä. Suomenruotsalaisten osuus maastamuutossa on moninkertainen verrattuna heidän väestöosuuteensa.
Keskuksen projektipäälliköksi on nimitetty maisteri Magnus Enlund Kokkolasta.
 
 
Ny enhet för finlandssvensk migration
 
Migrationsinstitutet har grundat en ny enhet som heter ”Migrationscentret för Svenskfinland vid Migrationsinstitutet”. Enheten kommer at verka i folkhögskolan i Kronoby.
Finlandssvenskarna har varit mer emigrationsbenägna än den finskspråkiga befolkningen. Nästan 20 procent av de som emigrerade till Sverige under årtiondena efter andra världskriget var svenskspråkiga. Det nya centret ska arbeta med att utveckla forsknings-, utställnings- och konferensverksamhet om finlandssvensk migration.
FM Magnus Enlund är projektledare för enheten.
 
 
Suomen siirtolaisuudesta kiertonäyttely Isoon-Britanniaan

 

 
Siirtolaisuusinstituutissa on valmistumassa näyttely, joka käsittelee suomalaisten siirtolaisuutta Ison-Britannian kautta Amerikkaan ennen 2. maailmansotaa.
Suurin osa suomalaissiirtolaisista matkusti suoraan Hangosta tai Ruotsin kautta Hulliin, josta matka jatkui yleensä junalla Liverpooliin tai Lontoon kautta Southamptoniin. Läntisistä satamakaupungeista jatkettiin edelleen yli Atlantin suurilla valtamerilaivoilla. Keskimäärin matka Suomesta Amerikkaan kesti kaksi viikkoa, mutta saattoi viivästymisten takia venyä jopa kuukausiksi.
Aiheesta on löytynyt runsaasti uutta tietoa vanhoista mm. brittiläisistä sanomalehdistä. Näyttelyn avajaiset ovat Hullissa 13.5., ja sieltä se siirtyy myöhemmin edellä mainittuihin kaupunkeihin ja mahdollisesti muuallekin. Näyttelyn suomenkielinen versio sijoitetaan Siirtolaisuusinstituutin tiloihin.
 
 
Jäsenmaksut voi nyt maksaa kotisivullamme
 
Henkilökohtaiseksi jäseneksemme liittyminen, jäsenyyden uusiminen, lahjajäsenyyden ostaminen ja järjestöjäsenmaksun maksaminen pankki- tai luottokortilla (Visa, Eurocard, MasterCard) onnistuu nyt Internet-sivuillamme www.suomi-seura.fi. Jäsenasiat-sivulla olevasta linkistä Liittyminen pääset kyseiselle sivulle.
Jos olet jo jäsen, mainitse ”lisätietoja”-kohdassa jäsennumerosi.
Suomi-Seura ry:n jäsenenä olevien yhdistysten ja järjestöjen jäsenet eivät ole henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäseniä. Jäsenetumme saadakseen henkilön on oltava henkilökohtaisesti jäsenemme.
Jäsenmaksullanne tuette Suomi-Seuran sekä ulkosuomalaisparlamentin työtä ulkosuomalaisten puolesta
 
 

Lentoasemien wifi-yhteyksiä parannettu

 
Finavian matkustajille tarjoamaa ilmaista langatonta verkkoyhteyttä on parannettu kahdeksalla verkostokentällä. Kittilässä, Oulussa, Ivalossa, Kuopiossa, Rovaniemellä, Tampereella, Vaasassa ja Turussa verkon kapasiteettia on kasvatettu moninkertaiseksi. Aikaisemmin 2Mb:n yhteys on nostettu 10 Mb:iin.
Samalla yhteyden nimi on muutettu. Kun päätelaite on lentoasemalla langattoman verkon alueella, sen näytölle ilmestyy tieto yhteydestä. Yhteyden nimi on nyt "Free WiFi for you by Finavia".
Helsinki-Vantaan suosiota saanut internetyhteys on entuudestaan jo 100 Mb:n luokkaa. Yhteys löytyy terminaalialueella nimellä "Free WI-FI -Helsinki Airport".
 

 

Finavia helpottaa lentomatkustamista bag drop -automaateilla

 
Finavia Oyj jatkaa lentomatkustamisen helpottamista ja tuo lähtevien matkustajien käyttöön matkatavara-automaatteja. Automaattien avulla matkustaja voi itse jättää matkatavarat ruumassa kuljetettaviksi. Alkukesällä vuorossa on Helsinki-Vantaan ja syksyllä Oulun lentoasema.
Finavia on pilotoinut Helsinki-Vantaalla bag drop -automaatteja vuodesta 2012. Itsepalveluna toimivia matkatavaroiden jättöpisteitä ovat voineet käyttää SAS:n ja Norwegianin asiakkaat, ja kokemukset automaateista ovat olleet hyviä.
Finavia laajentaa nyt bag drop -automaattien käyttöä: ensimmäisessä vaiheessa Helsinki-Vantaalle tulee kymmenen automaattia ja Ouluun kaksi.
Helsinki-Vantaan automaatit otetaan käyttöön alkukesällä 2014 ja Oulun automaatit syksyllä. Tämän jälkeen automaatteja tulee myös Turun lentoasemalle, jossa automaatit otetaan käyttöön loppuvuoden aikana.
Helsinki-Vantaalla on myös yksi Euroopan laajimmista rajatarkastusautomaattien linjastoista, 30 automaattia.
Helsinki-Vantaan 900 miljoonan euron kehittämisohjelma on käynnistynyt lähtöselvityksen sujuvoittamisella.
Bag drop -automaatilla matkustaja voi itse jättää matkatavarat ruumassa kuljetettaviksi, kun lähtöselvitys on tehty lähtöselvitysautomaatilla tai internetissä. Matkustaja tulostaa matkatavaratarran lähtöselvitysautomaatilla ja kiinnittää tarran laukkuunsa. Bag drop -automaatilla matkustaja skannaa matkatavaratarran, minkä jälkeen matkalaukku on valmis lentoa varten.
 
 
Ilmoita Suomen Sillassa
 
Suomen Silta on kuudesti vuodessa ilmestyvä Suomi-Seura ry:n jäsenlehti. Se on Suomen laajalevikkisin Suomesta ulkomaille muuttaneiden, sinne työn tai opiskelun takia muuttoa suunnittelevien ja sieltä Suomeen palanneiden suomalaisten oma aikakauslehti. Lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa kaikkien luettavissa olevana näköislehtenä Internetissä.
Lisätietoa lehdestä ja siinä ilmoittamisesta http://www.suomi-seura.fi – Suomen Silta -lehti
 
 
Muistathan maksaa jäsenmaksusi?
 
Muistathan maksaa jäsenmaksusi vuodelle 2014. Vuonna 2014 pääjäsenen jäsenmaksu on 28 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 14 euroa. Jäsenmaksullasi saat Suomen Silta -lehden, palvelumme ja muita jäsenetuja.
Valuuttamääräisen jäsenmaksun suuruuden saat selville ottamalla yhteyttä edustajaamme a.o. maassa tai Suomi-Seurasta Päivi Kukkakorvelta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).
Järjestöjen jäsenmaksut:
Suomi-Seuran jäsenenä olevien järjestöjen jäsenmaksut ovat vuonna 2014:
alle  100 jäsentä                   90 euroa
100-499 jäsentä                  150 euroa
500-999 jäsentä                  300 euroa
yli 1 000 jäsentä                 450 euroa
Jäseninä olevat järjestöt, joilla on kirjasto, saavat vuodessa 20 lahjoituskirjaa Suomi-Seurasta.
Jäsenmaksunne on ehdottoman tarpeellinen niin Suomi-Seura ry:n kuin ulkosuomalaisparlamentin työn turvaamiseksi. Ulkosuomalaisparlamentilla ei ole omaa rahoitusta.
Vain Suomi-Seura ry ja ulkosuomalaisparlamentti ajavat ulkosuomalaisten asioita Suomessa.
 
 
Suomi-Seuran jäsenmaksut voi maksaa jäsensihteereille
 
Muistattehan, että Suomi-Seuran jäsenmaksun voi maksaa myös eri maissa asuville jäsensihteereillemme ja edustajillemme. Heidän tietonsa löytyvät nettisivuiltamme www.suomi-seura.fi (jäsenasiat) ja Suomen Sillan numerosta 1/2014. 
Voitte ottaa jäsenmaksua koskevissa kysymyksissä myös yhteyttä Suomi-Seuraan Päivi Kukkakorpeen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 
 
Jäsenten sähköpostiosoitteet ja syntymävuodet kootaan Suomi-Seuraan
 
Pyydämme teitä ystävällisesti ilmoittamaan Suomi-Seura ry:n jäseninä henkilökohtaisesti oleville jäsenillenne, että toivomme heidän toimittavan sähköpostiosoitteensa Suomi-Seuraan ja pitävän niin sähköposti- kuin postiosoitteensa ajan tasalla rekisterissämme. Pyydämme jäseniä ilmoittamaan meille myös syntymävuotensa, mikäli he eivät ole sitä tehneet aiemmin.
Kokoamme jäsentemme sähköpostiosoitteet rekisteriimme, jotta voimme jatkossa tiedottaa entistä tehokkaammin ja nopeammin ajankohtaisista Suomi-Seuraa koskevista asioista ja uutisista, esimerkiksi Suomen Sillan nettilehden ilmestymisestä ja koulutustapahtumista.
Henkilön on oltava henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäsen saadakseen jäsenetumme. Jäsenyys jäsenenämme olevassa ulkosuomalaisyhdistyksessä tai -järjestössä ei riitä henkilökohtaiseen Suomi-Seuran jäsenyyteen.
Sähköpostiosoitteet sekä lähettäjän nimi, osoite ja maa sekä jäsennumero lähetetään osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
 
 
Kotisi maailmalla -blogi


Suomi-Seura ry:llä on oma blogi, nimeltään Kotisi maailmalla. Niin ulkosuomalaiskentältä kuin Suomen kamaraltakin riittää kerrottavaa, joten tule mukaan seuraamaan asioita, tarinoita sekä tunnelmia meiltä ja muualta. Kommenttien ja terveisten jättäminen on sallittua ja varsin suotavaa!
Blogi on osoitteessa: http://suomiseurary.wordpress.com/
Blogiin on linkki myös Suomi-Seuran kotisivulta www.suomi-seura.fi (Blogi).


 
Suomi-Seura ry:n jäsenenä tuet työtä ulkosuomalaisten puolesta
 
Taloustilanteen kiristyminen aiheuttaa monenlaisia säästötoimia myös Suomessa, ja säästöt ulottuvat myös kolmanteen sektoriin, eli järjestöihin, joilla on yleensä niukat resurssit muutenkin. Tämä koskee myös Suomi-Seura ry:tä, joka on ainut ulkosuomalaisia edustava ja heidän asioitaan hoitava taho Suomessa.
Ulkosuomalaisten etu-, asiantuntija- ja palvelujärjestö Suomi-Seura ry on vuodesta 1927 lähtien toiminut ulkosuomalaisten siteenä Suomeen ja Suomen siteenä ulkosuomalaisiin.
Seuran neuvontapalvelu neuvoo mm. Suomesta muutossa ja paluussa Suomeen, sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa sekä järjestää koulutustilaisuuksia ja laatii maastamuuttoon ja paluumuuttoon liittyviä oppaita. Seura jakaa apurahoja ulkosuomalaisten yhdistyksille ja tiedotusvälineille. Seura järjestää vuosittaisen suomen kielen kurssin ulkosuomalaisille ja heidän jälkeläisilleen. Ulkosuomalaisparlamentti perustettiin vuonna 1997 Suomi-Seuran aloitteesta, ja seura toimii USP:n sihteeristönä.
Suomi-Seura ja ulkosuomalaisparlamentti ajavat ulkosuomalaisten asioita Suomessa konkreettisesti tapaamalla jatkuvasti muun muassa ministereitä, kansanedustajia ja virkamiehiä. Ulkosuomalaisparlamentin tähänastisista saavutuksista merkittävimpiä ovat muiden muassa kaksoiskansalaisuus, ulkomaille maksettavien eläkkeiden verotuksen korjaus, suomenkielisen harjoittelijaohjelman saaminen ulkosuomalaisten hoivakoteihin ja Suomi-koulujen tuen korottaminen. Muistutamme, että ulkosuomalaisparlamentilla ei ole omaa rahoitusta, eli seura rahoittaa myös sen toiminnan.
Lisäksi seura julkaisee jäsenlehteä ja seuran kautta voi tilata suomalaisia tuotteita. Seuran jäsenet saavat kattavaa neuvontaa, alennuksia seuran koulutuksista, monista tuotteista (mm. monien kustantajien kirjoista) ja palveluista sekä jäsenlehden.
Jos Suomi-Seuraa ei olisi, ei olisi siis mm. näitäkään asioita:

  • - ulkosuomalaisparlamenttia
  • - ulkosuomalaisten jatkuvaa ja aktiivista edunvalvontaa Suomessa
  • - suoraa yhteyttä Suomen valtiovaltaan ja viranomaisiin
  • - asiantuntevaa henkilökohtaista neuvontaa Suomesta muuttajille ja Suomeen palaajille
  • - apurahoja ulkosuomalaisjärjestöille ja -medialle ja tukea Suomi-kouluille
  • - kielikurssia ulkosuomalaisille
  • - kirjalahjoituksia ulkosuomalaisjärjestöille
  • - ulkosuomalaisille suunnattua tiedotusta heitä koskevista asioista
  • - Suomen Silta -lehteä

Suomi-Seura ry tarvitsee toimintansa jatkumisen tueksi jäsenistöä – niin entisten jäsenten pysymistä jäseninä kuin runsaasti uusia jäseniä. Tukekaa ulkosuomalaisten ainoan edunvalvojan työtä liittymällä jäseneksi niin järjestönä kuin yksityishenkilöinä, kertokaa Suomi-Seurasta tilaisuuksissanne ja kehottakaa sukulaisianne ja ystäviänne liittymään jäseneksi. Kukaan muu ei aja ulkosuomalaisten asioita Suomessa. Maailmalla toimivien Suomi-seurojen jäsenet eivät ole Suomi-Seura ry:n jäseniä henkilökohtaisesti, vaikka seura olisikin Suomi-Seura ry:n jäsenjärjestö.  Suomi-Seura ry:n jäsenedut saadakseen on siis oltava henkilökohtaisesti jäsenemme. Henkilöjäsenen jäsenmaksu on 28 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 14 euroa.
Ota yhteyttä: www.suomi-seura.fi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh./tel. +358-9-6841210, fax +358-9-68412140
 
 
Lahjoituskirjojen anomuslomake lähetetään pyynnöstä
 
Suomi-Seura ry lahjoittaa kullekin jäsenenään olevalle ulkosuomalaisjärjestölle 20 suomalaista kirjaa vuodessa. Ehtona on jäsenmaksun maksamisen lisäksi se, että järjestöllä on kirjasto, josta järjestön jäsenet voivat lainata kirjoja.
Lahjoituskirjavalikoimissamme on monenlaista luettavaa niin aikuisille kuin lapsille.
Lähetämme anomuslomakkeen kirjatilausta varten pyynnöstänne teille joko postitse, sähköpostilla tai faksaamalla. Muistakaa merkitä lomakkeeseen kirjoja koskevat toiveenne.
Entiseen tapaan toivomme, että joku edustajanne hakisi kirjat toimistostamme Suomessa käydessään, koska kirjojen lähettäminen maailmalle on erittäin kallista, ja siten säästyneet rahat voimme käyttää uusien kirjojen hankintaan. Mikäli nouto ei ole mahdollista, postitamme kirjat.
 
 
Sutinat on myös Internetissä
 
Sutinat-tiedotteemme on luettavissa Suomi-Seura ry:n Internet-sivulla www.suomi-seura.fi kohdassa ”Ajankohtaista”. Jos esimerkiksi kadotat sähköpostissa saamasi Sutinat, voit käydä lukemassa sen ja aiempiakin Sutinoita kotisivultamme.
 
 
Suomi-Seuran jäsenille alennuksia Suomen Retkeilymajajärjestöltä
 
Suomi-Seura ry:n jäsenet saavat Suomessa Suomen Retkeilymajajärjestön SRM-hostelleista 10 % alennuksen majoituksesta. SRM-hostelleja on kautta Suomen 53 kappaletta.
Ulkomailla kansainvälisellä hostellikortilla saa 10 % alennuksen majoituttuessa Hostelling International -verkoston hostelleihin. Kansainvälisen hostellikortin hinnasta Suomi-Seuran jäsenet saavat viiden euron alennuksen. Lisätietoja jäseneduista SRM:n verkkosivuilta www.hostellit.fi/info/jasenjarjestot/jasenedut.
Tutustu myös SRM:n Hostelliviestiin: http://hostelliviesti.fi/tag/srm/
facebook.com/hostellit.fi
foursquare.com/hifinland
twitter.com/HIFinland
 
 
Anna Suomi-Seuran jäsenyys lahjaksi
 
Suomi-Seura ry:n jäsenyys on hyvä lahja: jäsenlehden Suomen Sillan lisäksi jäsenet saavat alennuksia koulutuksistamme, oppaistamme, Tuotevälityksen tuotteista ja lukuisista liikkeistä Suomessa. Jäsenmaksulla tuet työtämme ulkosuomalaisten etujen edistäjänä.
Mikään muu taho ei tee tätä työtä eli toimi ulkosuomalaisten edustajana Suomessa.
 
 
Suomi-Seura ja USP ovat Facebookissa
 
Suomi-Seura ry ja ulkosuomalaisparlamentti tiedottavat myös Facebookissa. Tervetuloa faneiksemme ja saamaan tiedotteitamme myös sitä kautta!
 
 
Hyvässä seurassa jo 87 vuotta: Suomi-Seura ry vuodesta 1927
 
Suomi-Seura ry on ulkosuomalaisten etu-, neuvonta- ja asiantuntijajärjestö, joka tarjoaa ulkomaille muuttaville, siellä asuville ja Suomeen palaaville neuvontaa mm. sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa sekä paluumuuttoon liittyvissä kysymyksissä, koordinoi yli 20 maassa toimivaa tukihenkilöverkostoa ja toimii vuonna 1997 perustetun ulkosuomalaisparlamentin sihteeristönä. Kesäisin seura järjestää Helsingissä suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin seminaarin ulkosuomalaisille, heidän jälkeläisilleen ja puolisoilleen sekä muille Suomesta ja suomen kielestä kiinnostuneille. Seura julkaisee kuudesti vuodessa ilmestyvää Suomen Silta -lehteä.
Lisätietoja: www.suomi-seura.fi
 
Seuraava järjestötiedote ilmestyy kesäkuun alussa.
 
Mikäli haluat liittää postituslistalle uuden yhdistyksen tai erota listalta, lähetä viesti osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Mariankatu 8, FI-00170 Helsinki, Finland, Tel: (+358-9) 684 1210, Fax: +(358-9) 6841 2140
http://www.suomi-seura.fi, e-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Julkaisu SUOMEN SILTA Magazine